Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος – Αλυκή: Mαταίωση του δρώμενου της πεζότρατας – Οι λόγοι…

06 Αυγούστου 2022 13:34

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς, το οποίο δημοσιεύουμε, ματαιώνεται στο Πανηγύρι της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήριος στην Αλυκή η αναβίωση του δρώμενου της πεζότρατας.

Στο δελτίο τύπου αναφέρονται οι λόγοι που οδήγησαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαιριάς σε μια τέτοια απόφαση.

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς -    Έκτακτη ανακοίνωση ΔΣ.
Θέμα: Αναβίωση της πεζότρατας

Ο σύλλογος μας, στο πλαίσιο της προώθησης του πολιτισμού μας, είχε σχεδιάσει με εναν πολύ ωραίο, και συγκεκριμένο τρόπο την αναβίωση της πεζότρατας στο πανηγύρι της 6ης Αυγούστου στην Αλυκή.

Ενώ ήταν όλα έτοιμα για την πραγματοποίηση της και την παρουσίαση της στον κόσμο όπως το είχαμε σχεδιάσει, σήμερα το πρωί όλα ανατράπηκαν.

Η παραλία της Αλυκής γέμισε με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Ύστερα από ευγενική παράκληση μας, προς τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, να μεταφερθεί η τοποθέτηση τους μια μέρα μετά την αναβίωση, δηλαδή στις 7 του μήνα, η απάντηση του ήταν κάθετη και αρνητική.

Ως εκ τούτου και επειδή θέλαμε να παρουσιάσουμε την αναβίωση σε έναν άνετο χώρο και όχι σε συμβιβαστικές λύσεις, αναβιώνοντας το έθιμο στον λιγοστό από τον χώρο που θα απομείνει στην πλαζ, (θα ήταν πολύ εύκολο να συναινέσω σε αυτές τις λύσεις), ως πρόεδρος του συλλόγου αναλαμβάνω την ευθύνη και παίρνω την απόφαση, φυσικά πάντα με την σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου, να μην πραγματοποιηθεί το δρώμενο της πεζότρατας.

Πλέον η κατάσταση και η εικόνα του χώρου στον οποίον θα γινόταν το δρώμενο δεν συνάδει με τα θέλω του πολιτισμού που θέλαμε να δείξουμε, πόσο μάλλον το σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους, τους ψαράδες δηλαδή, που θα ήταν όλη η γιορτή αφιερωμένη σε αυτούς.

Ως εκ τούτου θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη για την ακύρωση του δρώμενου, διότι δεν είναι του χαρακτήρα μου να συμβιβάζομαι σε τέτοιες καταστάσεις που αλλοιώνουν τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, και κατ' επέκταση του νησιού μας

Φυσικά το πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί κανονικά με μουσική και χορό, και όπως κάθε χρόνο και με δωρεάν φαγητό.

Εύχομαι να υπάρξει κατανόηση σε αυτή την απόφαση, που πάρθηκε μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση, και ίσως γίνει μια αρχή στο να μην πάψει να υπάρχει πολιτισμός σε αυτόν τον τόπο, διότι ήδη γράφτηκε στην ιστορία, πως κάποτε εκεί σε αυτό το μέρος, σε αυτήν την παραλία, γίνονταν εκδηλώσεις πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος          

Αρσένης Σκιαδάς

Η Γεν. Γραμματέας

Κυριακίδου Σταματία

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα