Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκλονιστική (διαφορετική) συνταγή για πατάτες με αυγά -Πρέπει να τη δοκιμάσετε

07 Ιουλίου 2020 18:01

Πατάτες με αυγά, ένα κλασικό φαγητό, τόσο κλασικό όσο και οι ντομάτες με αυγά, αγαπημένο όλων, χωρίς εξαιρέσεις. Ακολουθεί μια συνταγή για ελαφρώς διαφοροποιημένη.

 

Μπορεί όλοι στο μυαλό μας όταν ακούμε πατάτες με αυγά να σκεφτόμαστε αυτό το υπέροχο πιάτο που έφτιαχνε η γιαγιά μας, αλλά στον καιρό του Instagram μια διαφορετική τεχνική είναι αυτή που εντυπωσιάζει και μας προκαλεί να το φτιάξουμε και εμείς στο σπίτι μας. Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνταγή για πατάτες Rosti όπως τις φτιάχνουν στην Ελβετία, αλλά με αυγά, την οποία σύστησε στο αθηναϊκό κοινό, φτιάχνοντάς την πραγματικά εξαιρετικά, το Base Grill στο Περιστέρι και με παραλλαγές και άλλες ταβέρνες σε Αθήνα και περιφέρεια. Μετά την εκπληκτική συνταγή για αυγά με ντομάτες της γιαγιάς, που είδαμε πρόσφατα, ας δούμε και αυτό το εξαιρετικό πιάτο με πρωταγωνιστές τις αγαπημένες σε όλους πατάτες και τα αγαπημένα σε όλους αυγά.

Υλικά συνταγής για διαφορετικές πατάτες με αυτά
2 μέτριες πατάτες
Λάδι για τηγάνισμα και λίγο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
3 αυγά(Προαιρετικά κάποιο αλαντικό και κάποιο πικάντικο σκληρό τυρί)

Εκτέλεση συνταγής για διαφορετικές πατάτες με αυγά
Κόβουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Εντωμεταξύ βάζουμε το λάδι με το βούτυρο στο τηγάνι. Δεν πρέπει οι πατάτες μας να κολυμπάνε πρέπει να βάλουμε ένα εκατοστό λάδι περίπου.
Στραγγίζουμε τις πατάτες, (δεν τις στεγνώνουμε) αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και όπως είναι τις παίρνουμε και τις βάζουμε στο καυτό λάδι, απλώνοντάς τες σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Με το πιρούνι μας πιέζουμε προς το κάτω απαλά, ενώ ανακινούμε πού και πού το τηγάνι μας μιας και σκοπός μας δεν είναι να γίνουν οι πατάτες μας μια μάζα συμπαγής, αλλά μια μάζα που θα «αναπνέει».
Μόλις πάρουν χρώμα από κάτω οι πατάτες μας, με τη βοήθεια ενός πιάτου τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Αφού περάσουν δυο τρία λεπτά, σπάμε τα τρία αυγά πάνω στις πατάτες. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε λίγο από το καυτό λάδι στα αυγά μας για να τα βοηθήσουμε να ψηθούν. Αν θέλουμε σπάμε τα αυγά και τα αφήνουμε καθώς ψήνονται να ενσωματωθούν με τις τριμμένες μας πατάτες.
Σε περίπτωση που θέλουμε προσθέτουμε κάποιο πικάντικο τυρί και κάποιο αλαντικό της αρεσκείας μας, ανακατεύοντάς τα από την αρχή με την τριμμένη πατάτα.
Εκπληκτική συνταγή σάλτσας μανιταριών που πάει με όλα -Για μπριζόλες, κοτόπουλο, πατάτες, μακαρόνια
Ντομάτες με αυγά -Η πιο κλασική συνταγή της γιαγιάς και το μυστικό της
Γιαουρτογλυκό λεμονιού με 5 υλικά -Δροσιστικό και απολαυστικό, φτιάχνεται σε 10 λεπτά

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr