Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνταγή για ζελέ σοκολάτας με 3 υλικά -Το δροσερό και πανεύκολο γλυκό του καλοκαιριού με πλούσια γεύση

17 Ιουνίου 2021 13:36

Δροσερό γλυκό με πλούσια γεύση σοκολάτας γίνεται; Ναι, γίνεται και είναι πεντανόστιμο!

Βρήκαμε μια απλή συνταγή με 3 υλικά από τον σεφ, Δημήτρη Μακρυνιώτη, για ένα νόστιμο και γρήγορο επιδόρπιο για να γλυκάνετε τους πάντες. Ο λόγος για το ζελέ σοκολάτας, το οποίο είναι δροσερό και έχει πλούσια γεύση.

Για όσους δεν έχουν τη μαγειρική σαν χόμπι, μια συνταγή που γίνεται γρήγορα ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες -αν αυτή χρειάζεται και μόνο τρία υλικά, τότε είναι η ιδανική. Αυτή η συνταγή για ζελέ σοκολάτας είναι η απόδειξη πως κάποιες φορές ένα σπιτικό, σοκολατένιο γλυκό, δεν θέλει κόπο, θέλει όμως τρόπο.

Τι πιο ιδανικό από μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξεις λοιπόν το δικό σου σπιτικό γλυκό; Μια τέτοια συνταγή με ενδιαφέρον, έξυπνη και γρήγορη, είναι το ζελέ σοκολάτας του Δημήτρη Μακρυνιώτη. Ας την δούμε:

Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες

250 γρ. κλασική κουβερτούρα

20 γρ. φύλλα ζελατίνης

100 γρ. μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής
Σε ένα μπολ, βάζουμε παγωμένο νερό και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες να μουλιάσουν. Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα και το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση. Αμέσως μετά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι μας από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες, που έχουν μαλακώσει τελείως και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθούν.

Αφού λιώσουν οι ζελατίνες, προσθέτουμε την σοκολάτα που πριν έχουμε κόψει σε κομματάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν έχουμε ράβδομπλέντερ, ανακατεύουμε ένα ακόμα λεπτό, για πιο τέλειο αποτέλεσμα.

Τέλος, μοιράζουμε σε μπολ ή φόρμες τις επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, ώστε να παγώσουν καλά.

bovary.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr