Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύκολα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα -Συνταγή που θα λατρέψετε

Με ένα απλό ανακάτεμα μπορούμε να έχουμε εύκολα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα. Μια εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Για όποιους θέλουν να φτιάξουν τσουρέκια για το Πάσχα μόνοι τους στο σπίτι, αλλά αναζητούν τον πιο εύκολο τρόπο που την ίδια ώρα θα δίνει επιτυχημένο αποτέλεσμα, τότε η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική.

Δεν θέλει ζύμωμα, αλλά βγάζει τσουρέκια αφράτα, μαλακά, μαστιχωτά που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.

Εχουμε ήδη δει κάποιες συνταγές για τσουρέκι εγγύηση, όπως το περίφημο τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα, το τσουρέκι της Σπυριδούλας του MasterChef, αλλά και ένα επίσης εύκολο τσουρέκι με 100% επιτυχία.

Eύκολο τσουρέκι χωρίς ζύμωμα -Τα υλικά
1.200 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
4 αυγά
400 ml φρέσκο γάλα
350 γραμμάρια ζάχαρη
180 γραμμάρια βούτυρο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού μαχλέπι
1 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα (τριμμένη)
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι

Για την επάλειψη1 αυγό (κρόκος)
αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι (προαιρετικά)

Συνταγή για εύκολο τσουρέκι χωρίς ζύμωμα
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά και να μην κάψει το γάλα.
Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα μυρωδικά και το αλάτι. Και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα.
Χτυπάμε με ένα σύρμα ή πιρούνι ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το μείγμα μας σιγά-σιγά στο μπολ με το αλεύρι, ανακατεύοντας παράλληλα, με μία ξύλινη κουτάλα ή μία σπάτουλα. Σκοπός το ζυμάρι μας να ξεκολλάει από το μπολ αλλά να κολλάει και να μην είναι σφιχτό.
Στη συνέχεια, το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες. Σκοπός να γίνει τριπλάσιο. (Tip: Ο χρόνος ξεκούρασης και φουσκώματος της ζύμης εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος).
Βουτάμε μία σπάτουλα σε λίγο βούτυρο ή ηλιέλαιο και ξεκολλάμε τη ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ, αναδιπλώνοντας τα πλαϊνά της ζύμης και φέρνοντάς τα προς το κέντρο. Σκοπός να ξεφουσκώσουμε τη ζύμη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο με τρεις φορές. (Tip: Δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι για να ξεκολλήσει η ζύμη. Αν συνεχίζει να κολλάει, βουτάμε πάλι τη σπάτουλα σε λίγο βούτυρο ή ηλιέλαιο).
Τυλίγουμε ξανά καλά με τη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ!
Την επόμενη μέρα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. (Tip: Βουτάμε το δάχτυλό μας σε βούτυρο και το βυθίζουμε στη ζύμη. Έτσι, θα δούμε αν έχει πετύχει το φούσκωμα. Σκοπός είναι το βαθούλωμα να παραμένει στη ζύμη).
Όταν είναι έτοιμη, λαδώνουμε τον πάγκο και τα χέρια μας με λίγο ηλιέλαιο.
Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο και χωρίζουμε τη ζύμη στα 4. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε το κάθε κομμάτι όπως επιθυμούμε. Αν για παράδειγμα, θέλουμε πλεξούδα το ένα από τα τέσσερα τσουρέκια μας, το χωρίζουμε σε τρία μέρη και φτιάχνουμε την πλεξούδα.
Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε τα τσουρέκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε περίπου μιάμιση ώρα να φουσκώσουν, ανάλογα τη θερμοκρασία.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού (και ρίχνουμε αν θέλουμε αμύγδαλα ή σουσάμι) και τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ή για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα φυσικά με τον φούρνο και το μέγεθος των τσουρεκιών που έχουμε φτιάξει. (Tip: Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσουν, τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη για να παραμείνουν μαλακά).

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα