Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η συνταγή της ημέρας: Γιαουρτογλυκό με φράουλες χωρίς ζάχαρη

12 Μαϊος 2022 15:29

 Γιαουρτογλυκό με φράουλες χωρίς ζάχαρη από τον Πέτρο Συρίγο. Πεντανόστιμο, light, με λίγες θερμίδες, τέλεια πρόταση και για τα παιδιά...

Υλικά
1 1/2 πακέτο μπισκότα
80 ml ζεστό γάλα

Για το γιαούρτι
100 γραμμ. ζελέ φράουλα
200 ml ζεστό νερό
200 ml παγωμένο νερό
1 κιλό γιαούρτι
20 φράουλες
4 φέτες ανανά

Για το ζελέ
100 γραμμ. ζελέ φράουλα
200 ml ζεστό νερό
200 ml κρύο νερό

Διαδικασία

Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα σε ζεστό γάλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25 *35. Βάζουμε δυο στρώσεις μπισκότα.

Για το γιαούρτι: Σε ένα μπολ βάζουμε τα 100 γρ σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με τα 200 ml ζεστό νερό με ένα σύρμα, όταν λιώσει τελείως η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Όταν ενσωματωθεί το ζελέ στο γιαούρτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά.

Στη συνέχεια κόβουμε φέτες φράουλας και τις βάζουμε από πάνω ώστε να μην μας κάνει πέτσα το γιαούρτι. Βάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει.

 Για το ζελέ: Βάζουμε τα 100 γραμμ. ζελέ φράουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό. Βάζουμε πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα