Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο, σαν τηγανητοί

05 Ιουνίου 2022 20:40

Ο καλοκαιρινός καιρός μας δημιουργεί όρεξη για χορταστικά αλλά ελαφριά πιάτα.

Τα κολοκυθάκια είναι πάντα στην κορυφή των προτιμήσεων μας για το καλοκαίρι σε διαφορετικές εκδοχές, με την τηγανητή version τους να είναι φυσικά η δημοφιλέστερη.

Ωστόσο, είναι αρκετοί εκείνοι που «βαραίνουν» με τα τηγανητά και αναζητούν εναλλακτικές εκδοχές και πιο ελαφριές συνταγές για να τα απολαύσουν.

 

Αναζητώντας συνταγές στο ίντερνετ ανακαλύψαμε στο ιταλικό site Cookist μια απίθανη συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου που γίνονται λαχταριστοί και τραγανοί σαν τηγανητοί!

Ιδανικοί για καλοκαιρινό τραπέζι στη βεράντα με ένα δροσιστικό ντιπ γιαουρτιού, αλλά και για ένα ελαφρύ γεύμα στη δουλειά με συνοδευτική σαλάτα, θα γίνουν το πιάτο που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο

Υλικά

2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
50 γρ. παρμεζάνα
1 αυγό
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο
δενδρολίβανο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ τρίψτε τα κολοκυθάκια και αφήστε τα να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε την παρμεζάνα, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι ώσπου να γίνει ένα σφιχτό, ομοιογενές μείγμα. Αν σας βγει πιο αραιό προσθέστε με το μάτι τριμμένη φρυγανιά, ενώ αν σας βγει πολύ πηχτό προσθέστε λάδι.

Δημιουργήστε μικρές μπαλίτσες με το χέρι σας και τοποθετήστε τες σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, που έχετε αλείψει με λίγο λάδι (για να μην κολλήσουν). Προθερμάνετε τον φούρνο και φουρνίστε στους 180 για 15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Σερβίρετε με δροσερή σος γιαουρτιού! Έτοιμα!

Bonus: Στο αρχικό μείγμα μπορείτε να προσθέσετε και κομματάκια μαλακό τυρί ή προσούτο σε κυβάκια.

Καλή απόλαυση!

{https://www.instagram.com/p/CeI7pKiK95Z/?utm_source=ig_embed&ig_rid=83c02ba8-c85d-42fc-bbb7-885945874462}

bovary.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα