Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φτιάχνουμε σπιτική βυσσινάδα, σκέτη γλύκα!

17 Αυγούστου 2022 01:22

Η βυσσινάδα, είναι το απόλυτο δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού, γεμάτο γλύκα και φρουτένια γεύση.

Αρέσει πολύ, όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους και είναι το ιδανικό κέρασμα για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Σερβίρεται σε μεγάλο ποτήρι με παγάκια για να χορτάσουμε τη γεύση της. Δείτε πώς μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα σπιτική βυσσινάδα, σε συμπυκνωμένη μορφή. Την φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι και 6 μήνες και την αραιώνουμε με νερό.

 

Υλικά:
1 κιλό ώριμα βύσσινα
1 λίτρο νερό
Ζάχαρη – υπολογίζουμε 1 ποτήρι ζάχαρη για κάθε 1 ποτήρι χυμό που θα μείνει μετά το βράσιμο
Χυμό από ½ λεμόνι

Διαδικασία:
Πλένουμε καλά τα βύσσινά μας. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια με ένα μαχαίρι. Δεν μας πειράζει αν χαλάσει το σχήμα τους ενώ τα ανοίγουμε. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει και βγάλει αφρό στην επιφάνεια, ξαφρίζουμε καλά και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία της κουζίνας. Σιγοβράζουμε με μισάνοιχτο καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου μισή ώρα.

 Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι επάνω από άλλη κατσαρόλα και σουρώνουμε τα βύσσινα. Αυτά που θα σταθούν στο σουρωτήρι, τα πιέζουμε όσο μπορούμε, με κουτάλι ή με το εργαλείο του πουρέ, ώστε να πάρουμε όλους τους χυμούς. Μετράμε πόσα φλιτζάνια χυμό έχουμε, ώστε να χρησιμοποιήσουμε την σωστή αναλογία ζάχαρης. Αφού προσθέσουμε και την ζάχαρη στο μίγμα μας, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει καλά η βυσσινάδα μας. Αν δημιουργηθεί αφρός, ξαφρίζουμε καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε και τον χυμό από το μισό λεμόνι. Βάζουμε λίγη βυσσινάδα στο ποτήρι μας και συμπληρώνουμε νερό, ανάλογα πόσο ελαφριά ή πιο γεμάτη θέλουμε την βυσσινάδα μας.

Tips
Αν μας αρέσουν τα ανθρακούχα, μπορούμε να την αραιώσουμε με παγωμένη σόδα.
Αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την πυκνότητά της βυσσινάδας και μας έχει βγει αρκετά αραιή, μπορούμε να την βράσουμε ξανά για λίγο, ακόμα και αν έχει κρυώσει.

olivemagazine.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα