Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να φτιάξετε την τυρόπιτα της τοστιέρας;

09 Οκτωβρίου 2022 12:58

Το TikTok μας έχει δώσει πολλά food trends, αλλά και hacks. Άλλα είναι πρακτικά και άλλα όχι και τόσο. Όμως, το τελευταίο -νόστιμο- trend, που μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, έρχεται από την ελληνική κοινότητα του TikTok και έχει να κάνει με την αγαπημένη μας τυρόπιτα.

Πρόκειται για ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό, που έχει γνωρίσει ανά τα χρόνια πολλές παραλλαγές ως προς την παρασκευή της. Με φύλλο, με σφολιάτα, «της τεμπέλας» και πολλές ακόμα. Όμως, όλες αυτές οι παραλλαγές της τυρόπιτας έχουν ένα κοινό: Όπως και αν τη φάμε, πάντα υπέροχη είναι. Τώρα λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθουμε να τη φτιάχνουμε ακόμα πιο γρήγορα, ώστε να την απολαμβάνουμε και τις στιγμές που δεν έχουμε πολύ χρόνο ή θέλουμε ένα γρήγορο σνακ «στο πόδι».

@pappa_health_nutrition Η super τυροπιτάρα της @supermum_of_twinboys ! Ξεκίνησα να την φτιαξω αλλά δεν είχα την ποσότητα φέτας που χρειαζόμουν και έτσι πρόσθεσα γιουρτάκι! Δοκιμάστε και αυτήν την εκδοχή!!! #τυροπιτα #healthnutrition #cheese #φετα #γιαουρτι #skg #υγιεινηδιατροφη #συνταγες ♬ πρωτότυπος ήχος - Pappa Konstantina

 Η Κωνσταντίνα Παππά έχει τον λογαριασμό «Pappa_health_nutrition» στο TikTok και έφτιαξε μία τυρόπιτα στην τοστιέρα, με το video να γνωρίζει μεγάλη απήχηση. Έχει πάνω από 430.000 προβολές και περισσότερα από 16χιλιάδες likes και 2.500 κοινοποιήσεις και σίγουρα είναι μία συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Υλικά:
150 γραμμάρια φέτα
1 αυγό
70 γραμμάρια γιαούρτι ή 2 κουτ. σούπας

Διαδικασία:
Σπάτε το αυγό και μαζί με το γιαούρτι και τη φέτα τα βάζετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι με κοφτές κινήσεις, ώσπου το μείγμα γίνει ενιαίο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό φύλλο, το οποίο διπλώνετε στις άκρες.
Πιέζετε ελαφρώς το μείγμα με τα χέρια σας, ώστε να πάρει ένα ομοιόμορφο, τετράγωνο σχήμα και το βάζετε όπως είναι στην τοστιέρα για 15 λεπτά.

Η παραπάνω συνταγή είναι για τέσσερις μερίδες και κάθε κομμάτι έχει περίπου 150 θερμίδες, 10 γραμμάρια υδατάνθρακα, 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και 9 γραμμάρια λίπος.

Extra tip: Αν θέλετε να την νοστιμίσετε ακόμα περισσότερο, μπορείτε να βάλετε από πάνω μία κουταλιά μέλι και λίγο σουσάμι.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα