Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν το Hollywood μαγειρεύει! – Λαχταριστά καραμελένια και σοκολατένια pop corn από την Jennifer Garner.

08 Νοεμβρίου 2022 14:59

Είναι μια διάσημη, βραβευμένη ηθοποιός του Hollywood που η καθημερινότητά της μοιράζεται ανάμεσα στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και στα τρία της παιδιά. Λατρεύει να τα φροντίζει και να ετοιμάζει γι΄ αυτά λαχταριστές συνταγές τις οποίες μοιράζεται με τους ακολούθους της στα social media.

Πρόκειται για την καταπληκτική Jennifer Garner την «υπογραφή» της οποίας φέρουν δύο εύκολες συνταγές για pop corn, τόσο διαφορετικές και πρωτότυπες που όλοι θα θέλουμε να τις φτιάξουμε.

Τα λαχταριστά, πλούσια σε γεύση pop corn της Jennifer, είναι από καραμέλα και σοκολάτα. Δύο υλικά που μαζί με το καλαμπόκι δημιουργούν έναν «άπαιχτο» συνδυασμό για σνακ που τρώγεται μετά μανίας και αποτελεί ιδανική λιχουδιά για κάθε στιγμή της ημέρας.

 Τι υλικά χρειάζεσαι
Συστατικά:

Ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι κόκκους καλαμποκιού
2 κουταλιές της σούπας μελάσα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, κρύο
¼ φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
αλάτι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου και στρώνεις δύο μεγάλες λαμαρίνες με λαδόκολλα.
2. Βάλε τους κόκκους καλαμποκιού με λίγο ηλιέλαιο σε μια κλειστή κατσαρόλα για να τους ανοίξεις και στη συνέχεια άδειασε το popcorn σε ένα μεγάλο μπολ αφαιρώντας τους κόκκους που δεν έχουν σκάσει.
3. Σε μια κατσαρόλα 3 λίτρων σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τοποθετείς τη μελάσα, την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και το σιρόπι καλαμποκιού, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζεις το σιρόπι, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5 λεπτά μέχρι να φτάσει τους 110 βαθμούς κελσίου στο ψηφιακό θερμόμετρο. Θα σκουρύνει ελαφρώς.
4. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τη μαγειρική σόδα, βάζοντας και λίγο αλάτι, και ανακατεύεις καλά.
5. Αμέσως και προσεκτικά, ρίχνεις το ζεστό σιρόπι πάνω από το καλαμπόκι και ανακατεύεις μέχρι το καλαμπόκι να καλυφθεί καλά.
6. Απλώνεις το καυτό καλαμπόκι καραμέλας στις λαμαρίνες και ψήνεις στους 100 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα, ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά.
7. Αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει πριν το αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο.

{https://www.instagram.com/reel/CkpL8LPgsey/?utm_source=ig_web_copy_link}

Έξτρα συνταγή για σοκολατένια popcorn

Σου δίνουμε και μια παραλλαγή για popcorn με σοκολάτα που γίνεται σε χρόνο μηδέν. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1/2 φλιτζ. κόκκους καλαμποκιού
100gr. bitter σοκολάτα
100gr. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βάζεις το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνεις τους κόκκους καλαμποκιού για να «σπάσεις» τους κόκκους και να δημιουργήσεις popcorn. Στη συνέχεια λιώνεις τις δυο σοκολάτες σε μπεν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Περιχύνεις τις σοκολάτες στο popcorn, και ανακατεύεις για να πάει παντού. Κάνεις μπουκίτσες το μείγμα, με τη βοήθεια δυο κουταλιών, και τις τοποθετείς πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Στη συνέχεια τις βάζεις στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν οι σοκολάτες και έτοιμες για να φαγωθούν βλέποντας την αγαπημένη σου ταινία στο Netflix!

{https://www.youtube.com/watch?v=RD5kYXHp1JI}

theissue.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα