Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα φτιάξετε ρολά κανέλας με μόνο δύο υλικά -Αλεύρι και γιαούρτι [βίντεο]

17 Ιανουαρίου 2023 16:37

Τη συνταγή για ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ, που δεν είναι άλλο από τα ρολά κανέλας, αλλά με μόλις δύο υλικά, αλεύρι και γιαούρτι, μοιράστηκε μια Αυστραλή blogger.

Η Σόφι Φίσερ, η οποία ζει στο Σίδνεϊ, μοιράζεται «υγιεινές» συνταγές στο λογαριασμό της στο Instagram με το όνομα Coconut & Bliss, όπως για παράδειγμα τα pancakes μπανάνας χωρίς καθόλου αλεύρι.

Την περασμένη εβδομάδα, η blogger ανέβασε ένα βίντεο για την «ευκολότερη γρήγορη λύση για μια γλυκιά απόλαυση», αναφερόμενη στα ρολά κανένας, με μόλις δύο υλικά – αλεύρι και ελληνικό γιαούρτι – τα οποία είχαν μεγάλη επιτυχία αν κρίνει κανείς από τα σχόλια των αναγνωστών της.

Ρολά κανένας με μόλις δύο υλικά - Η ευκολότερη ζύμη μόνο με αλεύρι και γιαούρτι
Για να φτιάξει την «ζύμη», η blogger χρησιμοποιεί ¼ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δύο κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι και τα ανακατεύει σε ένα μπολ. Για τη γέμιση χρησιμοποιεί ένα κουταλάκι του γλυκού λιωμένο βούτυρο, 1/ κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη και λίγο αλάτι. Όσο για το γλάσο, αποτελείται απλώς από ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη και ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι.

 Αφού έχει προθερμάνει το φούρνο της στους 200 βαθμούς Κελσίου, η Σόφι ανακατεύει τα δύο υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ακολούθως: «Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε την σε μέγεθος περίπου 10x20 εκατοστά» λέει και προσθέτει: «Ανακατέψτε τα υλικά της γέμισης σε ένα μικρό μπολ και απλώστε τα πάνω στη ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό και τοποθετήστε την σε μια λαδωμένη φόρμα. Ψήστε για τουλάχιστον 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Φτιάξτε το γλάσο και περιχύστε με αυτό το ρολό κανέλας».

 «Πανεύκολα και τόσο νόστιμα»
Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει θετικά απολαυστικό και οι οπαδοί της Σόφι συμφώνησαν.

«Το γεγονός ότι αυτό είναι τόσο απλό και φτιάχνεται με μόνο δύο υλικά» έγραψε κάποια με μία άλλη να σχολιάζει: «Τα έχω κάνει ήδη δύο φορές. Είναι τόσο καλό» ενώ ένας ακόμη ανέφερε: «Μόλις το έφτιαξα. Είναι τόσο εύκολο και νόστιμο».

{https://www.instagram.com/reel/Cm8onzDpF1y/?utm_source=ig_web_copy_link}

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα