Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνταγή για λευκή σάλτσα για μακαρόνια, έτοιμη σε 5 λεπτά

30 Μαρτίου 2023 18:06

Μια γευστική μακαρονάδα είναι αδιαμφησβήτητα η πιο δημοφιλής συνταγή για comfort food παγκοσμίως.

Τα ζυμαρικά είναι εύκολα στο μαγείρεμα αλλά και ιδιαίτερα ευέλικτα καθώς υπάρχουν αμέτρητες λαχταριστές συνταγές για ένα νόστιμο πιάτο μακαρόνια. Aναλόγως με τις ορέξεις και τις δυνατότητες του καθενός μπορεί να δημιουργήσει κανείς από το πιο απλό, οικονομικό πιάτο ως και τις πιο ιδιαίτερες, γκουρμέ συνταγές.

 Μία γευστική μακαρονάδα είναι πάντα μια καλή ιδέα για κυρίως γεύμα, ειδικά τις ημέρες που θέλεις να αποφύγεις μπελαλίδικες συνταγές και δεν θέλεις να ξοδέψεις πολύ χρόνο στην κουζίνα. Εκτός όλων των άλλων η διαδικασία μαγειρέματος είναι απλούστατη -προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε.

Εμείς βρήκαμε στο διαδίκτυο μία πεντανόστιμη και χορταστική συνταγή για μακαρόναδα με λευκή σάλτσα που θα είναι έτοιμη σε μόλις 5 λεπτά και θα σας συναρπάσει.

Λευκή σάλτσα για μακαρόνια -Υλικά
1 πακέτο κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
Εύκολη λευκή σάλτσα για μακαρόνια
Αφού έχεις  βράσει τα μακαρόνια, σε ένα τηγάνι θα χρειαστεί να σοτάρεις το κομμένο σε μεγάλες ροδέλες κρεμμύδι και το τριμμένο σκόρδο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν πρόσθεσε την κρέμα και το τριμμένο τυρί στην ποσότητα που επιθυμείς και ανακάτευε συνεχώς για τα επόμενα 3 λεπτά.
Τέλος, πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Κι όμως, το πιάτο σου θα μυρίζει λαχταριστά, θα έχει τη γκουρμέ εικόνα εστιατορίου και δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ίσα ίσα, ποιος το είδε και μπόρεσε να του αντισταθεί;

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα