Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια και σοκολάτα -Λαχταριστό και εύκολο

22 Μαϊος 2023 23:35

Αν υπάρχει ένα επιδόρπιο που μπορεί να κάνει τα απογεύματά σου πιο γλυκά, αυτό είναι σίγουρα ένα γλυκό ψυγείου που θυμίζει «μαμά».

Ένα γλυκό είναι πάντα καλή επιλογή, ιδίως όταν πρόκειται για ένα παγωμένο, δροσιστικό επιδόρπιο. Τα καλοκαίρια μας είναι άμεσα συνδεδεμένα με γλυκές αναμνήσεις και σπιτικά γλυκά στο ψυγείο της μαμάς. Το σημερινό γλυκό είναι αυτό ακριβός.

Ικανό να γαργαλήσει τον ουρανίσκο σου αλλά και να ανασύρει μνήμες από το παρελθόν, από τα παιδικά καλοκαίρια στο χωριό και τα λαχταριστά γλυκά της μαμάς.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό ψυγείο το οποίο έχει σαβαγιάρ, κρέμα σοκολάτας και βανίλιας, και είναι ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά απογεύματα.

Η συνταγή είναι από το Live Kitchen

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια και σοκολάτα -Η μαμαδίστικη συνταγή

Για την Βάση
350 γρ σαβαγιάρ
400 γρ γάλα
Για την κρέμα βανίλια
750 γρ γάλα
125 γρ ζάχαρη
75 γρ κορν φλάουρ
30 γρ βούτυρο
1 βανιλίνη

Για την κρέμα σοκολάτας
750 γρ γάλα
125 γρ ζάχαρη
75 γρ κορν φλάουρ
30 γρ κακάο σκόνη
30 γρ βούτυρο
1 βανιλίνη

Για την σαντιγί
Σαντιγί(400 γρ κρέμα γάλακτος +20 γρ ζάχαρη)

Για το πασπάλισμα
κακάο σκόνη
Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. βάζουμε μια σειρά από σαβαγιάρ βουτώντας τα στο γάλα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι αν πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ,την βανιλίνη ανακατεύοντας πολύ καλά. Ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας πάνω από τα σαβαγιάρ και στρώνουμε ομοιόμορφα. Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο γάλα και κάνουμε την δεύτερη στρώση .

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη , το κακάο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την βανιλίνη. Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας μέσα στο ταψάκι και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη το αφήνουμε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Φτιάχνουμε την σαντιγί χτυπώντας 400 γρ κρέμα γάλακτος μαζί με 20 γρ. ζάχαρη. Τη βάζουμε σε ένα κορνέ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια. Κόβουμε το γλυκό και πασπαλίζουμε κακάο σε κάθε κομμάτι.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα