Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 - Psts.gr

Ο Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο ανακοίνωσε την Κυριακή ότι διαγνώστηκε με κορονοϊό μετά το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε αλλά δήλωσε ότι είναι "καλά στην υγεία του".

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι άνθρωποι του θεάτρου, και δη της κρατικής σκηνής της χώρας, στηρίζει τους πολίτες με έναν τρόπο συγκινητικό, οργανώντας αιμοδοσία αλλά και κατασκευάζοντας μάσκες στα εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θα πρέπει να συμπληρωθεί το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα, οι ημέρες και οι ώρες της σίτισης

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κρίσης

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου προβλέπει ότι η οικονομική κάμψη και οι απώλειες θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 θα είναι χειρότερη από την ύφεση του 2008.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αναγκαία για την υγεία μας αλλά και τη δημόσια υγεία παραμονή στο σπίτι και τα συναισθήματα αγωνίας και φόβου που νιώθουμε όλοι μας μπροστά στην πανδημία, γεννούν πολλές φορές ανησυχίες που τροφοδοτούν τη φαντασία

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην αποσυμφόρηση των φυλακών για "ελαφροποινίτες", υπερήλικες αλλά και όσους έχουν λίγο χρόνο (12 μήνες) για την αποφυλάκισή τους λόγω των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από τον

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν με δάκρυα έφυγε από το δωμάτιο που νοίκιαζε ένας χειρουργός στη Βρετανία όταν η σπιτονοικοκυρά του κυριολεκτικά τον πέταξε έξω από φόβο μήπως την κολλήσει κορονοϊό λόγω της δουλειάς του σε δύο νοσοκομεία.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περί τις 17:30 μ.μ. της Τετάρτης 25 Μαρτίου, μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C - 130 αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Πάρου, πραγματοποιώντας επείγουσα διακομιδή ασθενούς σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη (https://eservices.yeka.gr/) θα πρέπει να υποβάλλουν ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι για να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ. Αν έκλεισαν με κρατική εντολή έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ εάν υπάγονται σε Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) κλάδου που θεωρείται πληττόμενος από τον κορωνοϊό θα πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωση μέχρι τις 20 Απριλίου. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που έχουν αναστείλει τη δραστηριότητα τους προσωρινά με εντολή του Κράτους θα λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ έως τις 10 Απριλίου.

Εφόσον οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι μισθοδοτούν προσωπικό θα πρέπει να δηλώσουν στην Εργάνη και τα ονόματα των εργαζομένων τους. Εν συνεχεία οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν και εκείνοι από την πλευρά τους δήλωση στην ειδική πλατφόρμα (supportemployees.yeka.gr) που θα θέσει σε παραγωγική λειτουργία το υπουργείο Εργασίας πιθανότατα την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας, για τις περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ατομικών επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι πέντε εργαζόμενους και είναι στους ΚΑΔ που λαμβάνουν στήριξη προβλέπονται συγκεκριμένα ωφελήματα, πέραν της  αποζημίωσης των 800 ευρώ για τους ίδιους και τους εργαζόμενους τους.

Στις ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων όπως οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές, προβλέπεται πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα, ώστε να προωθηθεί και να επεκταθεί η εξ αποστάσεως επαγγελματική δραστηριότητα.

Πέραν τούτων προβλέπεται:

  • Αναστολή καταβολής των τρεχουσών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020. Η εξόφλησή των εισφορών αυτών θα γίνει τμηματικά σε 4 μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020.
  • Αναστολή της καταβολής των δόσεων των ενεργών ρυθμίσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών των οποίων η υποχρέωση καταβολής λήγει εντός της περιόδου Μαρτίου 2020 έως και 31 Μαΐου του 2020. Οι οφειλές αυτές και οι ρυθμίσεις παγώνουν και θα αρχίσουν να εξοφλούνται από την 1η Ιουνίου 2020.
  • Μείωση του μισθώματος κατά 40%εφόσον έχουν επαγγελματική μίσθωση και τελούν σε αναστολή.
  • Μείωση κατά 25% των τρεχουσών φόρων και ασφαλιστικών εισφορών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 εφόσον εξοφληθούν στη προβλεπόμενη ημερομηνία (εκτός ΦΠΑ).

Τι δηλώνεται στην Εργάνη

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που έχουν αναστείλει τη δραστηριότητα τους προσωρινά με εντολή του Κράτους υποχρεούνται να δηλώσουν υπεύθυνα:

  • Την αναστολή της κύριας επιχειρηματικής τους δραστηριότητας λόγω εντολής από δημόσια αρχή, βάσει ΚΑΔ, οριζόμενες  από το Υπουργείο Οικονομικών όπως ισχύουν κάθε φορά.
  • Τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μισθίου ακινήτου εφόσον έχουν επαγγελματική μίσθωση ακινήτου προς εξυπηρέτηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει ανασταλεί με εντολή Δημόσιας Αρχής.
  • Τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή.
  • Τους τυχόν εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους έχει λυθεί από 1/3/2020 έως 20/3/2020, είτε με καταγγελία (απόλυση) είτε με οικειοθελή αποχώρηση (παραίτηση)

 Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, αλλά πλήττονται βάσει ΚΑΔ και κάνουν χρήση του μέτρου αναστολής συμβάσεων εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν υπεύθυνα:

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 5

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos