Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση - γέφυρα που κατεβάζει τη Δευτέρα η κυβέρνηση

27 Οκτωβρίου 2016 14:31

Αλλάζει τα δεδομένα του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών η χθεσινοβραδυνή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Το άρθρο 2α του νόμου 4339 που μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη χορήγηση άδειας από το ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας κρίθηκε αντισυνταγματικό, με συνέπεια ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο να θεωρείται άκυρος.
Κι ενώ η δικαστική απόφαση απασχολεί σήμερα και τα διεθνή Μέσα, η κυβέρνηση αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ δήλωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε ότι άμεσα κατατίθεται στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση – γέφυρα για την κατοχύρωση προσωρινής άδειας από τους ιδιοκτήτες καναλιών, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν ένα χρηματικό ποσό ετησίως για να λάβουν την προσωρινή άδεια εκπομπής. Κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν από εδώ και πέρα το υπουργείο Επικρατείας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν αλλάζει.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos