Στηρίζει τον άνδρα της η Μελάνια - Επιμένει στις καταγγελίες για νοθεία ο Τραμπ

18 Οκτωβρίου 2016 12:20

Ως «αγορίστικα λόγια» αιτιολόγησε τις απαξιωτικές δηλώσεις του για τις γυναίκες σε βίντεο του 2005 που δόθηκε στη δημοσιότητα, η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, ενώ εκείνος συνεχίζει τις καταγγελίες περί στημένων εκλογών, αναγκάζοντας το κόμμα του αν πάρει νέες αποστάσεις.


Η Τραμπ, η οποία έχει αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας κατά την προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της, έδωσε τις πρώτες της συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στις 7 Οκτωβρίου το οποίο κλόνισε την προεδρική καμπάνια του Τραμπ, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

Στο κανάλι CNN, η Τραμπ είπε ότι ο άντρας της μιλούσε «όπως μιλάνε τα αγόρια μεταξύ τους, και ότι καθοδηγήθηκε από τον δημοσιογράφο για να πει βρώμικα και άσχημα λόγια» στη συζήτηση με τον Μπίλι Μπους σε τηλεοπτική εκπομπή.
Στη συνέντευξη του CNN που μεταδόθηκε χθες το βράδυ, η Τραμπ είπε ότι εξεπλάγη γιατί δεν είχε ακούσει ποτέ τον άντρα της να μιλάει έτσι. «Δεν γνωρίζω αυτό το άτομο που μιλάει με τέτοιο τρόπο, ούτε θα έλεγε κάτι τέτοιο σε προσωπικές στιγμές», είπε η Μελάνια Τραμπ.
Σε άλλη συνέντευξη, στο κανάλι Fox News, είπε ότι είχε συγχωρέσει τον σύζυγό της για τις δηλώσεις του στο βίντεο, που αρχικά δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Washington Post. «Εκείνες οι λέξεις, μού ήταν προσβλητικές και δεν ήταν σωστές. Και μου ζήτησε συγγνώμη. Και εγώ (...) δέχθηκα τη συγγνώμη του. Και το ξεπεράσαμε», είπε.
Όταν ερωτήθηκε αν θεωρούσε ότι ήταν δίκαιο να ανασύρουν τα ΜΜΕ ή ο σύζυγός της τις κατηγορίες απιστίας του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, σύζυγο της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των δημοκρατικών για την προεδρία, η Μελάνια Τραμπ είπε στην εκπομπή της Fox, «Κοιτάξτε, αν ανασύρουν το δικό μου παρελθόν, γιατί όχι;».

«Δεν λένε αλήθεια αυτές οι γυναίκες»
Μετά τη δεύτερη τηλεοπτική διαμάχη του Τραμπ με την Κλίντον, όπου ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος ερωτήθηκε από τους συντονιστές δημοσιογράφους και αρνήθηκε κατηγορίες ότι είχε παρενοχλήσει γυναίκες σεξουαλικά, εμφανίστηκαν και άλλες περιπτώσεις γυναικών που δήλωσαν ότι είχαν υποστεί παρενόχληση εδώ και δεκαετίες. Όταν ερωτήθηκε για τις κατηγορίες αυτές, η Μελάνια Τραμπ είπε στην εκπομπή, «Όλες αυτές οι γυναίκες βγαίνουν (στη δημοσιότητα) και υπάρχουν κατηγορίες, αλλά δεν είναι αλήθεια. Γιατί (γίνονται) τώρα; Γιατί τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές;».

Εκτός NBC ο Μπίλι Μπους
Στο μεταξύ, το κανάλι απέλυσε χθες τον δημοσιογράφο που συμμετείχε στην εκπομπή "Today" στην NBC, για την οποία είχε προσκαλέσει τον Τραμπ το 2005. Ο Μπίλι Μπους είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα όταν δημοσιοποιήθηκε το βίντεο, γιατί συμμετείχε στη συζήτηση γελώντας και χωρατεύοντας ενώ ο Τραμπ περηφανευόταν που παρενοχλούσε γυναίκες και που είχε πει ότι προσπαθεί να «ρίξει μια παντρεμένη».
Ο ίδιος είχε ζητήσει συγγνώμη στις 7 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «ντρέπεται» για τη συμπεριφορά του, ενώ είπε σε πρόσφατη δήλωσή του, «Είμαι βαθύτατα ευγνώμων για τις συζητήσεις που έκανα με τις κόρες μου, και για όλη την υποστήριξη της οικογένειάς μου, των φίλων μου και των συναδέλφων μου», ενώ πρόσθεσε ότι ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Επιμένει στη νοθεία ο Τραμπ
Την ίδια ώρα ο Τραμπ επικεντρώνει την πολιτική προσοχή του στη νομιμότητα διεξαγωγής των εκλογών στις ΗΠΑ, ενώ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας σχετικές μελέτες. Ο ίδιος, εξακολουθεί να δηλώνει ότι οι προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου είναι «στημένες», παρά το γεγονός ότι νομικοί που πρόσκεινται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα χαρακτηρίζουν αβάσιμους τους ισχυρισμούς του.
Ο Τραμπ παρέθεσε έρευνα (Pew Trusts 2012) που καλούσε για την ανάγκη νέας ενημέρωσης στο σύστημα εγγραφής ψηφοφόρων, υποστηρίζοντας ότι περίπου 24 εκατομμύρια εγγραφές δεν ήταν ακριβείς. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα δύο πολιτικών επιστημόνων στην εφημερίδα “The Washington Post” του 2014. Το δημοσίευμα αυτό υποστήριζε ότι υπήρχαν μη Αμερικανοί πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές που έγιναν και οδήγησαν σε νίκες των Δημοκρατικών, το 2008, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι το στατιστικό δείγμα που χρησιμοποίησαν στην έρευνά τους ήταν μικρό.

Από την άλλη μεριά, έχουν γίνει πολλές μελέτες που δείχνουν ότι η εκλογική νοθεία στις αμερικανικές εκλογές είναι σπάνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δικηγόρος της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων Κρις Άσμπι εκτιμά ότι οι καταγγελίες που κάνει ο Τραμπ μπορούν να προκαλέσουν αναταραχή, ενώ είναι «αβάσιμες», αλλά και «επικίνδυνες».
«Όταν δηλώνεις ότι οι εκλογές είναι διαβλητές, στην ουσία λες στους ψηφοφόρους, στους δικούς σου ψηφοφόρους ότι οι δικές τους ψήφοι δε μετρούν. Νομίζω ότι μερικά από τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν αναταραχή στα εκλογικά κέντρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άσμπι.
Μερικοί Ρεπουμπλικάνοι παροτρύνουν τον Τραμπ να αποσύρει τους ισχυρισμούς του, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο η πρώιμη ψηφοφορία, όσο και η ψηφοφορία μέσω επιστολών.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos