Κ. Μητσοτάκης: O Τσίπρας δεσμεύει τη χώρα σε πολυετή λιτότητα

24 Φεβρουαρίου 2017 17:26

Με δήλωση του ο κ. Μητσοτάκης απαντά σε όσα ισχυρίστηκε σήμερα ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για «πολυετή λιτότητα» με την οποία δεσμεύει ο Τσίπρας την χώρα «αντί να δώσει τη μάχη της ανάπτυξης και της μείωσης των πλεονασμάτων, ώστε να αναπνεύσει η οικονομία».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ακόμα πως «η κοινωνία βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Οι πολίτες αναζητούν την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στη χώρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ περνώντας στην αντεπίθεση αναφέρεται σε τρεις ακόμα αλήθειες:

-Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πότε, πώς, αλλά και αν θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση

-Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε πρόσθετα βαριά μέτρα, με αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων. Μέτρα που πλήττουν κυρίως τους πιο αδύναμους.

-Η αλήθεια είναι ότι οι άμεσοι στόχοι της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και της ελάφρυνσης του χρέους, στόχοι απαραίτητοι για να αποφύγουμε ένα τέταρτο Μνημόνιο, χάνονται από τον ορίζοντα.

O κ. Μητσοτάκης σε άλλο σημείο της δήλωσης του αναφέρεται στην οικονομία λέγοντας πως « την ίδια στιγμή, η χώρα παραπαίει και η οικονομία εξαντλεί τα τελευταία της αποθέματα, μέσα σε ένα κλίμα αφόρητης αβεβαιότητας και γενικευμένης καχυποψίας. Μόνο τον τελευταίο μήνα, έχασαν τη δουλειά τους 30.000 άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά γι’ αυτούς κανένας από τους κυβερνώντες δεν νοιάστηκε» και προσθέτει πως «αν από πέρυσι η χώρα είχε αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, τώρα δεν θα συζητούσαμε καν για νέα μέτρα.Δεν θα χρειαζόταν. Γιατί θα είχε ήδη υλοποιηθεί ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών και η πατρίδα μας θα έκανε μια νέα αρχή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται και στο θέμα των εκλογών λέγοντας πως «οι εκλογές είναι υπόθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και όχι ένα κομματικό αίτημα» και καταλήγει απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τις κατηγορίες ότι επενδύει στην αποτυχία της κυβέρνησης:

«Δεν επενδύω, ούτε χαίρομαι με την αποτυχία της Κυβέρνησης. Έχω, όμως, την εθνική υποχρέωση, με ωριμότητα, σύνεση και υπευθυνότητα, να λέω έγκαιρα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προκειμένου όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos