Οι «ήρωες της θάλασσας» που σώζουν ζωές στην Πάρο...

09 Ιουλίου 2016 20:16

Οι παραλίες της Πάρου έχουν τους φύλακες – αγγέλους τους, δηλαδή τους ναυαγοσώστες, που αψηφώντας τον κίνδυνο έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές από τον κίνδυνο πνιγμού.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο 23χρονος Γιάννης Σκιαδάς είναι ένας από αυτούς. Η αγάπη του για τη θάλασσα και η επιθυμία του να προσφέρει στη διάσωση ανθρώπινων ζωών, τον έκαναν να πάρει από το 2012 την απόφαση να εργαστεί ως ναυαγοσώστης σε παραλίες της Πάρου.

 

Φοιτητής ο ίδιος στην Αθήνα στην διάρκεια του χειμώνα σπουδάζοντας ηλεκτρολόγος – μηχανολόγος, ωστόσο περνά τα καλοκαίρια του στην Πάρο ως ναυαγοσώστης, έχοντας στο ενεργητικό του τη διάσωση ενός νηπίου μόλις 2 ετών και μιας γυναίκας 40 ετών. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σκιαδάς στο newsit.gr, πρόσφατα διέσωσε από βέβαιο πνιγμό μια 76χρονη γυναίκα η οποία λιποθύμησε μέσα στη θάλασσα έχοντας χάσει τις αιθήσεις της.

Τη μετέφερε με ασφάλεια στην ακτή, της έδωσε τις πρώτες βοήθειες και η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στη συνέχεια με ελικόπτερο στην Αθήνα και διασωληνώθηκε.

Ο 23χρονος ναυαγοσώστης, τονίζει στο newsit.gr, την τεράστια ευθύνη του επαγγέλματος και τη σημασία που έχει, ειδικά για την Ελλάδα, η ύπαρξη ασφαλών παραλιών ώστε να μπορεί ο κόσμος να κολυμπάει ελεύθερα. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Πάρου προσπαθεί κάθε χρόνο να φέρει ναυαγοσώστες στο νησί αλλά όπως επισημάνθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Πάρου υπάρχουν καθυστερήσεις εξαιτίας της γραφειοκρατίας αν και το νησί διαθέτει τις υποδομές.

Η ανάγκη ωστόσο για ναυαγοσώστες και στα υπόλοιπα ελληνικά νησιά είναι μεγάλη, καθώς κάθε καλοκαίρι, οι παραλίες γεμίζουν, και το ζητούμενο είναι η ασφάλεια των λουομένων κάθε ηλικίας.

www.newsit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos