Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Προτάσεις για τις ανεμογεννήτριες

24 Φεβρουαρίου 2017 18:02

Στη συνάντηση των φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας, καταθέσαμε τις παρακάτω προτάσεις:

«Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα(ΕΑ) με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων από όλο το νησί. Για το λόγο αυτό απαιτείται συγκέντρωση σε ημέρα και ώρα που δίνει την δυνατότητα συμμετοχής τους.

Δηλωμένοι στόχοι της ΕΑ:
 H ακύρωση των πολιτικών αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας
 H δημιουργία ενός κινήματος που θα εμπνέει αγωνιστικά τους κατοίκους της Πάρου και ταυτόχρονα η ύπαρξη ενός μηχανισμού αποτροπής κάθε προσπάθειας μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί, όποτε και αν χρειαστεί.

Στα πλαίσια των ενεργειών της, η ΕΑ να αναλάβει:
 την ενημέρωση των έντυπων και ηλεκτρονικών, τοπικών και κεντρικών μέσων ενημέρωσης.
 την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των παριανών όπου και αν βρίσκονται.
 Συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού, Οικονομίας κ.ά. ώστε να μεταφέρουμε το αίτημα της ακύρωσης των πολιτικών αποφάσεων που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί και την προειδοποίηση , ότι οι κάτοικοι της Πάρου θα αντισταθούν με κάθε τρόπο στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.
 Αξιοποίηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου με ερωτήσεις στη Βουλή. Είναι σκόπιμο να ζητηθεί η θέση των κομμάτων σχετικά με το ζήτημα αυτό, όπως και των βουλευτών των Κυκλάδων που μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει σχετική ευαισθησία.
 Αναζήτηση δυνατοτήτων συντονισμού με ανάλογα κινήματα στην Ανδρο, Τήνο και Νάξο.

Το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις:
Δεν θα υποκύψουμε στη πολιτική που ακυρώνει τη σημασία της ενέργειας ως κοινωνικού αγαθού, που ξεπουλάει τις ενεργειακές πηγές στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, την εύκολη κερδοφορία τους και προμηνύει τη δική μας καταστροφή.
Θα υπερασπίσουμε τον τόπο μας, το περιβάλλον , τη προίκα των παιδιών μας και την επιβίωση μας, τα δικά μας συμφέροντα με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.»

Πάρος 24-2-17

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos