Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοιτητές του ΕΜΠ παρουσίασαν το πρώτο ηλιακά κινούμενο σκάφος (βίντεο)

12 Νοεμβρίου 2025 14:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΜΠ
  • ΣΚΑΦΟΣ
  • ΗΛΙΑΚΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ
Φοιτητές του ΕΜΠ παρουσίασαν το πρώτο ηλιακά κινούμενο σκάφος (βίντεο)

test2

react2 2025

skandalis77

Η διεθνώς διακεκριμένη φοιτητική ομάδα OCEANOS NTUA του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παρουσίασε επίσημα το πρώτο της ηλιακά κινούμενο σκάφος, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της προς την ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων τεχνολογιών για τη ναυτιλία του μέλλοντος.

Το νέο σκάφος κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, διαθέτοντας μόνο μία μικρή βοηθητική μπαταρία για την εκκίνηση. Χάρις στα φωτοβολταϊκά πάνελ υψηλής απόδοσης και την ενσωμάτωση προηγμένων υδροπτέρυγων (hydrofoils), η γάστρα του σκάφους ανυψώνεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μειώνοντας δραστικά την υδροδυναμική αντίσταση και αυξάνοντας την ενεργειακή του αποδοτικότητα.

“Θέλαμε να εφαρμόσουμε αυτά που μαθαίνουμε στη Σχολή στον πραγματικό κόσμο”, τόνισε ο κ. Βαγγέλης Ψιακής αρχηγός Hydrodyanamics.

Σύμφωνα με τον κ. Hλία Πιπανό, αρχηγό Design, πήρε σάρκα και οστά το όραμα μίας ομάδας για πράσινη και αποδοτική ναυτιλία.

Η ομάδα, που ιδρύθηκε το 2016, έχει ήδη αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, με κορυφαία την πρώτη θέση στο Monaco Energy Boat Challenge. Σήμερα, κάνει το επόμενο βήμα στη νέα και απαιτητική κατηγορία Solar Class, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή της εξέλιξη και πρωτοπορία.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου σχετικά με πυρκαγιά σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στη Δήλο
  • Ατζούν Ιλίτζαλι: Συνεχίζει τις διακοπές του στα ελληνικά νησιά με το σκάφος του (βίντεο)
  • Μύκονος: Ο Γιουσέιν Μπολτ βολτάρει με πολυτελές σκάφος
  • Πυρκαγιά σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Ρόδο
  • ΕΜΠ: 120 εκατομμύρια τόνοι νερού επηρεάστηκαν από τη σεισμική διέγερση
  • Ημιβύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στην Τήνο