Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδα νωπής μυζήθρας

28 Νοεμβρίου 2025 16:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΦΕΤ
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδα νωπής μυζήθρας

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ανακαλεί παρτίδα νωπής μυζήθρας από την αγορά.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «Μυζήθρα Νωπή-ΑΒΙΓΑΛ» με ημερομηνία παραγωγής 15/11/25, ημερομηνία ανάλωσης έως τις 05/12/25, συσκευασίας καθαρού βάρους 400g.

Το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την ΑΒΙΓΑΛ ΑΕ-ΑΧΑΪΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ-ΑΦΟΙ ΑΘ. ΠΑΝΤΕΛΗ & ΣΙΑ ΑΕ.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Τμήμα Υγιεινής Τροφίμων, της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών του ΥΠΑΑΤ, όπου διαπιστώθηκε η παρουσία σταφυλοκοκκικών εντεροτοξινών τύπου SEA έως SEE.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος (συσκευασίες των 400g και του 1,6kg) και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού
  • Ανάκληση τροφίμου από τον ΕΦΕΤ
  • ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε τσουρέκι -Τι εντοπίστηκε και κρίθηκε μη ασφαλές
  • Ανάκληση τροφίμου από τον ΕΦΕΤ
  • Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σουβλάκι κοτόπουλο - Εντοπίστηκε σαλμονέλα
  • ΕΦΕΤ και Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων για 5η χρονιά στην εκστρατεία Safe2Eat