Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εμπορευόταν απομιμητικά είδη μέσω διαδικτύου στη Θεσσαλονίκη

11 Δεκεμβρίου 2025 10:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
  • ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εμπορευόταν απομιμητικά είδη μέσω διαδικτύου στη Θεσσαλονίκη

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Κατασχέθηκαν απομιμητικά προϊόντα επώνυμων εταιρειών, πάνω από -40.000- ευρώ και αυτοκίνητο

Από το Τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία απομιμητικών ειδών ένδυσης, αξεσουάρ, καλλυντικών και αρωμάτων μέσω διαδικτύου.
Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων διαπιστώθηκε ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τουλάχιστον από τα τέλη του 2021, διέθεταν συστηματικά προς πώληση παραποιημένα προϊόντα μαζί με γνήσια.
Για να πετύχουν τον σκοπό τους, χρησιμοποιούσαν ιστοσελίδα και λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαπατώντας έτσι τους καταναλωτές και αποκομίζοντας παράνομα κέρδη, τα οποία στη συνέχεια νομιμοποιούσαν μέσω της εισαγωγής τους στο τραπεζικό σύστημα.
Μάλιστα, από την οικονομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι, μόνο από τις αρχές του 2023 έως τον Νοέμβριο του 2025, είχαν εισπραχθεί μέσω αντικαταβολών –486.808,70– ευρώ από πωλήσεις είτε γνήσιων είτε απομιμητικών προϊόντων, ενώ εντοπίστηκαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και πραγματικών χρηματικών ροών των εμπλεκομένων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της Τρίτης, 9 Δεκεμβρίου 2025, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν οι τρεις εμπλεκόμενοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη και παράβαση των νόμων για τα εμπορικά σήματα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -123- τεμάχια απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιρειών, το χρηματικό ποσό των -40.300- ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης της παράνομης δραστηριότητας.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πραγματογνωμοσύνες, η επαπειλούμενη ζημία από τα κατασχεθέντα προϊόντα ανέρχεται σε –59.249,25– ευρώ, ενώ εκκρεμούν απαντήσεις ακόμη -9- εταιρειών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπρησμού, κλοπής και απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από οικίες και απάτες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της ελληνικής επικράτειας
  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και μεθαδόνης σε Αθήνα και Βύρωνα
  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά- 4 συλλήψεις, κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- πάνω από 3,8 κιλά κοκαΐνης, τυφέκιο και φυσίγγια
  • Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε συστηματικές απάτες σε βάρος του Δημοσίου, μέσω σύστασης «εικονικών» εταιρειών και δήλωσης ανύπαρκτων εικονικών και εμπορικών συναλλαγών
  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, με το πρόσχημα υπαλλήλων του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και λογιστών (βίντεο)