Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aegean: Η λειτουργία της εταιρείας εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί από το πρωί της Δευτέρας (5/1)

05 Ιανουαρίου 2026 02:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • AEGEAN
  • ΠΤΗΣΕΙΣ
  • ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Aegean: Η λειτουργία της εταιρείας εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί από το πρωί της Δευτέρας (5/1)

test2

skandalis77

Newsroom (2) Newsroom (2)

Εξήγηση για το τι συνέβη στα Ελληνικά αεροδρόμια με το τεχνικό πρόβλημα στο FIR Αθηνών δίνει η Aegean με ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι -εφόσον υπάρξει πλήρης αποκατάσταση του συστήματος επικοινωνιών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας- η λειτουργία της εταιρείας εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 5 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Σε συνέχεια του τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 4 Ιανουαρίου στα συστήματα ραδιοσυχνοτήτων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η AEGEAN ενημερώνει ότι από τις 09:35 έως και τις 12:20 ανεστάλησαν πλήρως όλες οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα 12:20 - 18:00, επετράπησαν μόλις 35 κινήσεις ανά ώρα για το σύνολο του FIR Αθηνών, έναντι κανονικής χωρητικότητας περίπου 180 κινήσεων, δηλαδή σε επίπεδα χαμηλότερα του 20% της κανονικής επιχειρησιακής δυναμικότητας. Η σταδιακή επαναφορά της χωρητικότητας άρχισε λίγο πριν τις 18:00.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, καταγράφηκαν εξαιρετικά μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί συνολικά 48 πτήσεις του δικτύου μας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 12% του πτητικού προγράμματος εσωτερικού και εξωτερικού. Οι επιπτώσεις επιτείνονται από το γεγονός ότι, αρκετά αεροδρόμια της Δυτικής Ευρώπης κλείνουν τις βραδινές ώρες, επηρεάζοντας περαιτέρω την επιχειρησιακή αλυσίδα. Σημαντικός αριθμός επιβατών έχει επηρεαστεί, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο επιστροφής μετά τις εορτές.

Η AEGEAN καταβάλλει κάθε δυνατή μέριμνα για την υποστήριξη των επιβατών της και απολογείται ειλικρινά για τις περιπτώσεις στις οποίες, παρά τις προσπάθειες, δεν είναι δυνατή η πλήρης εξυπηρέτηση.

Με την προϋπόθεση της πλήρους αποκατάστασης του συστήματος επικοινωνιών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που αποτέλεσε την πηγή του προβλήματος, η λειτουργία της εταιρείας εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 5 Ιανουαρίου, μετά την επιστροφή των αεροσκαφών στις βάσεις τους εντός της σημερινής νύχτας. Η AEGEAN θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης και να ενημερώνει το επιβατικό κοινό με νεότερες ανακοινώσεις".

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου» στο «ΤΠΑ Υποδομών και Μεταφορών 2021–2025»
  • Καλύτερη η εικόνα στον ελληνικό εναέριο χώρο, ξεκινούν απογειώσεις αεροσκαφών – Διερευνάται το πρόβλημα
  • Το 2025 καταγράφονται ιστορικά ρεκόρ επιβατικής κίνησης σε πολλά από τα 24 κρατικά αεροδρόμια
  • Πάρος: Ξεκινά η υλοποίηση του νέου, σύγχρονου Αεροδρομίου του νησιού - Χρηματοδοτικό πρώτο «βήμα» από το αρμόδιο Υπουργείο
  • Ακυρώνονται χιλιάδες εσωτερικές πτήσεις στις ΗΠΑ λόγω shutdown (βίντεο)
  • Η SKY express ενισχύει τη διεθνή παρουσία της με νέα απευθείας πτήση Αθήνα–Βερολίνο