Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα λόγω απεργίας Κύριο

06 Φεβρουαρίου 2026 11:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΠΛΟΙΑ
  • ΔΕΜΕΝΑ
  • ΑΠΕΡΓΙΑ
Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα λόγω απεργίας

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Δεμένα είναι από το πρωί της Παρασκευής (6/2) τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της παμπειραϊκής απεργίας στην οποία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι.

Από τις 5:30 βρίσκονται στον Ηλεκτρικό πραγματοποιώντας συγκέντρωση. Κανονικά φεύγουν τα πλοία από Ραφήνα.

Αντίστοιχη απόφαση έχει ληφθεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και στις περιοχές της Σαλαμίνας και της Ελευσίνας. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε αυτή καλούν μεταξύ άλλων η ΠΕΜΕΝ και η ΠΕΝΕΝ.

Η Παμπειραϊκή απεργία που προκηρύχθηκε θα έχει ισχύ από 00:01 έως 24:00, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και συνιστά ημέρα κινητοποίησης στην Κοινή Ημέρα Δράσης των Λιμενεργατών.

Ανάμεσα στις διεκδικήσεις τους είναι:

Η ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με ουσιαστικές αυξήσεις.
Μέτρα υγείας και ασφάλειας των ναυτεργατών, πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών σε όλες τις κατηγορίες. Ένταξη γιατρού στη σύνθεση των πλοίων.
Ουσιαστικοί και τακτικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εμπορικών πλοίων.
Να χαρακτηριστούν εμπόλεμες ζώνες οι θαλάσσιες περιοχές, που υπάρχουν πολεμικές συγκρούσεις, να απαγορευτεί η διέλευση εμπορικών πλοίων και άμεσο επαναπατρισμό των ναυτεργατών από τις εμπόλεμες περιοχές.
Παράλληλα, ζητούν να μην εμπλέκεται η Ελλάδα σε πολεμικές επιχειρήσεις και να μην μεταφέρουν τα πλοία πολεμικό εξοπλισμό.

Διαδηλώσεις σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Τουρκία, Μαρόκο
Στο πλαίσιο αυτό, απεργίες, διαδηλώσεις και άλλες δράσεις θα σημειωθούν στα εξής λιμάνια:

Ιταλία: Παλέρμο, Σαλέρνο, Τσιβιταβέκια, Γένοβας, Λιβόρνο, Τεργέστης, Ραβένας, Ανκόνας, Μπάρι, Κροτόνε
Ελλάδα: Πειραιά, Ελευσίνας
Ισπανία: Μπιλμπάο, Πασάια
Τουρκίας: Αττάλειας, Μυρσίνης
Γαλλία: Μασσαλίας
Μαρόκου: Ταγγέρης, Καζαμπλάνκας, Σάφι
Η κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια της υπογραφής αντιπολεμικής διακήρυξης από συνδικάτα λιμενεργατών, στη Γένοβα. Στο κάλεσμά τους, ζητούν «να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ».

Υπενθυμίζεται ότι, απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου και στην Ελευσίνα την ίδια ώρα στην πλατεία Ηρώων.

cnn.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Βασίλης Κικίλιας: «Είναι υπαρκτή η ανάγκη της ανανέωσης των πλοίων» (βίντεο)
  • Σύλληψη -3- ατόμων για -κατά περίπτωση- κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά
  • Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στην Αττική από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά
  • Αποβίβαση ασθενούς Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά
  • Σύλληψη ημεδαπού στην Αττική από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά
  • Ταλαιπωρία για επιβάτες στα λιμάνια: Δεμένα πλοία στον Πειραιά χωρίς επίσημο απαγορευτικό απόπλου