Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίτη δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για δύο εν ενεργεία βουλευτές

02 Απριλίου 2026 12:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΠΕΚΕΠΕ
  • ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ
Τρίτη δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για δύο εν ενεργεία βουλευτές

test2

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Εκτός από τις ογκωδέστατες δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για δύο πρώην υπουργούς και 11 εν ενεργεία βουλευτές, οι οποίες έχουν πάρει τον δρόμο για τη Βουλή, οι εντεταλμένοι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς διαβίβασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μία ακόμη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη δικογραφία αφορά δύο εν ενεργεία βουλευτές, για τους οποίους προέκυψαν ενδείξεις για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, με φερόμενους φυσικούς αυτουργούς στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η επιλογή αυτή της διαδικασίας έγινε καθώς το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, και η Εισαγγελία Αθηνών είναι η αρμόδια να διαβιβάσει το φάκελο στη Βουλή με αίτημα άρσης ασυλίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν επίσης στοιχεία για ηθική αυτουργία σε απιστία και για πέντε ακόμη πρώην βουλευτές, οι οποίοι πλέον δεν καλύπτονται από ασυλία. Αυτοί θα κληθούν απευθείας από τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Συνολικά, τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ φτάνουν μέχρι σήμερα τα 20 άτομα. Η έρευνα συνεχίζεται και αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Τα 13 ονόματα της νέας δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση ασυλίας για 11 βουλευτές ζητεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
  • Δικογραφία για παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα κτηρίου στους Αμπελόκηπους
  • Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης στην Κάρπαθο
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλα 8 κυβερνητικά στελέχη στο μικροσκόπιο για το σκάνδαλο (βίντεο)
  • Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση της Κρήτης με τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ