×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βροχές και καταιγίδες παρά την άνοδο της θερμοκρασίας

26 Μαρτίου 2015 08:27

Επίμονα βροχερός θα μας αποχαιρετήσει ο Μάρτιος αφού σποραδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως μετά το μεσημέρι θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές, θα επικρατήσουν και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το βροχερό σκηνικό θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο.

Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί στα νότια πελάγη ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στη Θράκη. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κυρίως μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: νοτιοανατολικοί, στα βόρεια 5 με 7 και στα νότια 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Παρασκευή, ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαίας εξασθένησης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr