Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παγωτό ως «επικίνδυνο»

29 Ιανουαρίου 2019 13:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παγωτό ως «επικίνδυνο»

test2

test2

Οι πρωτεΐνες γάλακτος είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτές


Ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην ανάκληση του παγωτού Bonvita – Bon Ice – Dark Chocolate, Ολλανδικής προέλευσης, ε αριθμό παρτίδας L8/78 και ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 31/03/2020.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, μετά την του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ενημερώθηκε από τις Ολλανδικές αρχές για τη διακίνηση παγωτού, που βρέθηκε να περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος (καζεΐνη), ενώ πωλείται ως προϊόν χωρίς λακτόζη.

Οι πρωτεΐνες γάλακτος είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτές.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του προϊόντος, εφόσον έχουν ευαισθησία στη καζεΐνη γάλακτος, να μην το καταναλώσουν.

ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet