Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιάς: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο πύργος - Εντυπωσιακές φωταγωγήσεις και εορταστικές δράσεις (Βίντεο)

06 Δεκεμβρίου 2020 22:57

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου


Το φετινό φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι το «Δένδρο της Ελπίδας» και εκτός από τα χιλιάδες λαμπιόνια στολίστηκε από εκατοντάδες κορδέλες με τις δικές σας ευχές.
Έχει ύψος 15 μέτρα και προέρχεται από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, το ορεινό χωριό της Βόρειας Ελλάδας που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και την πώληση ελάτων.

Ταυτόχρονα με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου άναψαν και τα φώτα του Δημαρχείου Πειραιά στην πλατεία Κοραή.

Φωταγώγηση παραδοσιακών καραβιών
Ένα έθιμο με βαθιές ρίζες και μακρά παράδοση. Το στόλισμα του καραβιού συμβόλιζε το καλωσόρισμα στους ναυτικούς που επέστρεφαν στο σπίτι τους τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.
Ο Δήμος Πειραιά επαναφέρει το έθιμο του στολισμένου καραβιού, στολίζει και φωταγωγεί δύο πανέμορφα σκαριά, το καθένα με ξεχωριστή ιστορία στο Πασαλιμάνι και στην Πειραϊκή. Η φωταγώγηση έγινε απόψε στις 6 Δεκεμβρίου, στη γιορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτη Αγίου των ναυτικών μας, στα εξής σημεία: Πασαλιμάνι – Ιστιοπλοϊκό Παραδοσιακό Σκάφος «Αφροδίτη», Όρμος Αφροδίτης

Φωταγώγηση Πύργου Πειραιά
Ο Πύργος του Πειραιά, το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της Ελλάδος το οποίο δεσπόζει σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και αποτελεί πλέον σύμβολο αναγέννησης του Πειραιά, φοράει τα γιορτινά του και φωταγωγείται



Το «Δάσος των Αστεριών»
• Πέτρινο ρολόι, Πασαλιμάνι

3d projection mapping – Ήρωες του 2020
• Παρασκευή 18 – Σάββατο19 – Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
• Προαύλειος χώρος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με τη μέθοδο του 3D projection mapping, το εμβληματικό κτήριο της πόλης θα πλημμυρίσει με γιορτινά χρώματα, μαγικές εικόνες και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Η εντυπωσιακή προβολή θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά το τριήμερο 18-19 και 20

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr