Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή του φθινοπώρου με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

28 Σεπτεμβρίου 2021 17:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
Επιστροφή του φθινοπώρου με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

test2

test2

Η βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Αρκετές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ενώ κατά τόπους θα βρέξει και στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Προς το τέλος της εβδομάδας θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές γύρω στους 20 βαθμούς στα βόρεια και στους 25 στην υπόλοιπη χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

 Την Τετάρτη στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βορειοδυτικό Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 25, στην Κρήτη τους 29 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη.

ertnews.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Καύσωνας: Παράταση μέχρι και τη Δευτέρα – Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
  • Ελλάδα 4ήμερος καύσωνας: Σε ποιες πόλεις θα… ξεφύγει η θερμοκρασία – Τι θα γίνει στην Αθήνα
  • Έρχεται μίνι καύσωνας που φέρνει 42αρια, οι 4 περιοχές που θα καούν για 48 ώρες - Αναλυτικοί χάρτες με τις θερμοκρασίες
  • Σάκης Αρναούτογλου: Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία
  • Καιρός: Ζέστη μέχρι και την Παρασκευή – Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο (βίντεο)
  • Καιρός: Η αστάθεια φεύγει, τα 35αρια και το καλοκαίρι έρχονται