Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Νέα Φιλαδέλφεια: Μαθητές έφτιαξαν... γέφυρα με θρανία για να βγουν από πλημμυρισμένες τάξεις

14 Οκτωβρίου 2021 17:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Νέα Φιλαδέλφεια: Μαθητές έφτιαξαν... γέφυρα με θρανία για να βγουν από πλημμυρισμένες τάξεις

test2

test2

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και κοπές δέντρων

Σοβαρά προβλήματα σε πολλά σημεία της Αττικής προκαλεί το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 110 κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και 8 για κοπές δέντρων σε διάφορες περιοχές, κυρίως στα νότια προσάστια και σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Νέα Ιωνία και Κηφισιά.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια πλημμύρισε το σχολικό συγκρότημα της οδού Εφέσου, όπου μαθητές του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου αναγκάστηκαν να φτιάξουν... γέφυρα με θρανία για να βγουν από τις τάξεις.

Οι μαθητές πέρασαν σε παρακείμενο όροφο, ενώ η πυροσβεστική θα προχωρήσει σε απάντληση υδάτων. 

Εκπαιδευτικός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του περιέγραψε στο GRTimes τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν καθηγητές και μαθητές, ούτως ώστε να απομακρυνθούν όλοι με ασφάλεια.

«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέϊνερ», εξήγησε ο εκπαιδευτικός.

Νέα Φιλαδέλφεια γυμνάσιο πλημμύρα 14/10/2021


Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε, το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει, καθώς είχαν συσσωρευτεί φύλλα και απορρίμματα, ενώ το επικλινές έδαφος «βοήθησε» στη συσσώρευση των υδάτων.

«Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους», περιέγραψε ο ίδιος.

«Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια για το φθινόπωρο: Πόσες θα είναι οι βροχές και σε ποια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία – Δείτε τους χάρτες
  • Με ζέστη μπαίνει ο Σεπτέμβριος -Τι προβλέπουν τα αριθμητικά μοντέλα για το φετινό φθινόπωρο
  • Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
  • Αστάθεια στον καιρό την επόμενη εβδομάδα - Βροχές και καταιγίδες σε Στερεά, Ήπειρο και Θεσσαλία
  • Καιρός: Επανέρχονται τα 40άρια -Τι θα ισχύσει για τα μελτέμια, η εκτίμηση Τσατραφύλλια για Δεκαπενταύγουστο
  • Αιγαίο: Θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ - Ουρές και ταλαιπωρία ταξιδιωτών - Η εξέλιξη του καιρού (Βίντεο)