Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργείο Παιδείας: Τη Δευτέρα ενεργοποιείται η φόρμα για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

23 Οκτωβρίου 2021 13:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΧΟΛΕΙΑ
Υπουργείο Παιδείας: Τη Δευτέρα ενεργοποιείται η φόρμα για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

test2

react2 2025

skandalis77

Εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, με την οποία γνωστοποιείται ότι ενεργοποιείται από Δευτέρα 25 Οκτωβρίου η φόρμα για την αξιολόγησή τους.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως «η εφαρμογή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) "Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων", στην οποία υποβάλλονται ηλεκτρονικά η συνοπτική έκθεση αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και ο συλλογικός προγραμματισμός, θα παραμείνει ανοικτή έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου».

Επισημαίνεται, πως η φόρμα «Συλλογικού Προγραμματισμού» θα ενεργοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου θα μπορούν να εισέρχονται στην εφαρμογή από Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου.

Την εγκύκλιο συνοδεύει κείμενο με δεκαπέντε ερωτήσεις-απαντήσεις σχετικά με την αξιολόγηση. Μεταξύ αυτών, τίθεται το ερώτημα: «Μπορούν να χρησιμοποιηθούν "έτοιμα-φασόν" κείμενα για την αξιολόγηση, σε συγκεκριμένους μόνο άξονες και όχι εξατομικευμένα κείμενα για κάθε σχολική μονάδα;».

Το κείμενο του υπουργείου απαντά: «Οχι. Ο νόμος και η υπουργική απόφαση προβλέπουν συγκεκριμένη διαδικασία, άξονες, βήματα και πλαίσιο για την υλοποίηση της αξιολόγησης σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου. Μη ουσιαστική συμμετοχή στη διαδικασία αυτή ή υποβολή έτοιμου - μη εξατομικευμένου κειμένου συνιστά παραβίαση και του κανονιστικού πλαισίου και της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης».

Επισυνάπτονται οι ερωταπαντήσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Νέα μέτρα για τα πάρτι σε club από σχολεία για να μπει μπλόκο στην πώληση αλκοόλ και καπνού σε ανήλικους - Πώς θα επαληθεύεται η ηλικία
  • Οι μισοί Έλληνες μαθητές αποτυγχάνουν στα μαθηματικά, το 30% στην ανάγνωση - Αποκαρδιωτικά στοιχεία σε έκθεση της ΕΕ
  • Αναπληρωτές Γ Φάσης: Όλα τα ονόματα των 5.383 εκπαιδευτικών - Δείτε εδώ τα αποτελέσματα
  • Σχολεία: 150 κενά εκπαιδευτικών στις Κυκλάδες - Πάνω από 2000 χαμένες ώρες σε ένα νησί
  • Το ChatGPT στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών - Πιλοτική εφαρμογή σε 20 σχολεία
  • Εκτεταμένοι βανδαλισμοί σε σχολεία Άνδρου και Ραφήνας (βίντεο και εικόνες)