Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με rapid test ή πιστοποιητικό στα διόδια - Πρόταση για μέτρα στη μετακίνηση εκτός νόμου

25 Οκτωβρίου 2021 00:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
  • ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Με rapid test ή πιστοποιητικό στα διόδια - Πρόταση για μέτρα στη μετακίνηση εκτός νόμου

test2

react2 2025

skandalis77

Μπορεί οι επιστήμονες να εκτιμούν πως το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα έχει «χτυπήσει» τη χώρα μας πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο η κυβέρνηση, για την ώρα, δείχνει με κάθε τρόπο πως δεν προτίθεται να πάρει ξανά μέτρα τύπου lockdown.

 

Αυτή τη στιγμή, το βασικότερο περιοριστικό μέτρο για την αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού είναι τα rapid για τους ανεμβολίαστους και τα self test για τους μαθητές.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ωστόσο, έχει ήδη προειδοποιήσει πως, αν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα προστασίας, θα φθάσουμε μέχρι τα 5.000 κρούσματα ημερησίως μετά τις 15 Νοεμβρίου.

Όπως έχει τονίσει, ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ στον πληθυσμό είναι καθοριστικός παράγοντας στην πορεία της πανδημίας:

«Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στην αναγκαία αύξηση του αριθμού των self tests, τα οποία έχουν μειωθεί σε περίπου 200.000 - 300.000, από 400.000 ημερησίως που ήταν μέχρι πριν από δύο εβδομάδες», επεσήμανε λίγες ημέρες πριν.

 Στο ίδιο πλαίσιο ωστόσο, έχει προειδοποίησει για την ανάγκη ελέγχου στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς «με δεδομένη την πτώση της θερμοκρασίας των επόμενων ημερών...και την περαιτέρω επιτάχυνση της ανόδου των κρουσμάτων, καλό θα ήταν να υπάρξει έλεγχος, είτε του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή δηλωμένου rapid test ή πιστοποιητικού νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες, στα διόδια και στις εξόδους των πόλεων, έτσι ώστε να μειώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των γειτονικών περιοχών».

dikaiologitika.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • SOS για την έξαρση της γρίπης και του κορονοϊού – Τι ισχύει για τα εμβόλια (Βίντεο)
  • Με κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κανονικά στο Άμυνας το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό (βίντεο)
  • Κορωνοϊός: Οριστικό τέλος στην επίσημη καταγραφή νοσηλειών – Πόσα χρόνια διήρκεσε (βίντεο)
  • Έξαρση κορωνοϊού με εκατοντάδες στα νοσοκομεία – Τα αθώα συμπτώματα που ξεγελούν
  • Κορωνοϊός: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα το καλοκαίρι, τι συμβαίνει σε άλλες χώρες
  • Αυξήθηκαν τα κρούσματα λιστερίωσης στην Ελλάδα, τι είναι και πώς μεταδίδεται