Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγή ώρας 2021: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

29 Οκτωβρίου 2021 14:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Αλλαγή ώρας 2021: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 αλλάζει η ώρα, σηματοδοτώντας την αρχή του χειμερινού ωραρίου. Στις 04:00 τα ξημερώματα όλοι οι πολίτες θα πρέπει να γυρίσουν τους δείκτες των ρολογιών τους μία ώρα προς τα πίσω.

Η ανακοίνωση του υπουργείο Μεταφορών αναφέρει:
«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 πμ σε 03:00 πμ».

 Υπενθυμίζεται ότι η Ευρώπη θέλει να βάλει τέλος στην αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο. Τον Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του τερματισμού της πρακτικής αυτής, της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, από το 2021.

Ωστόσο, το Συμβούλιο της ΕΕ δεν φαίνεται ότι πήρε τόσο ζεστά το θέμα και δύο χρόνια μετά δεν έχουν καταλήξει σε μία κοινή θέση για το εν λόγω ζήτημα.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Εντυπωσιακή στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού η Εθνική πόλο γυναικών, διέλυσε με 24-7 τη Σλοβακία, δείτε βίντεο
  • Ιταλία - Ελλάδα 5-12: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την ομαδάρα του Βλάχου (Βίντεο)
  • Ελλάδα - Ουγγαρία 12-15: Εκτός τελικού αλλά «ζωντανή» για το χάλκινο μετάλλιο (Βίντεο)
  • Θρίαμβος στο πόλο για την Ελλάδα, «βύθισε» 15-13 την Ιταλία και πέταξε για τα ημιτελικά του Euro (Βίντεο)
  • Β. Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
  • Η Εθνική πόλο διέλυσε την Τουρκία με 20-8 και «φουλάρει» για τα ημιτελικά του Euro (Βίντεο)