Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης μετά το ναυάγιο στην Πάρο: Θύματα αδίστακτων δολοφόνων που αφήνονται να δρουν ανεξέλεγκτα στην Τουρκία

25 Δεκεμβρίου 2021 02:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Πλακιωτάκης μετά το ναυάγιο στην Πάρο: Θύματα αδίστακτων δολοφόνων που αφήνονται να δρουν ανεξέλεγκτα στην Τουρκία

test2

test2

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, που άλλοι θέτουν σε κίνδυνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Οργή Πλακιωτάκη για τα κυκλώματα διακινητών στην Τουρκία μετά το νέο ναυάγιο στην Πάρο και ενώ είχαν προηγηθεί αυτά σε Αντικύθηρα και Φολέγανδρο.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε:

Τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η εγκληματική δράση κυκλωμάτων διακινητών, που αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή, στοιβάζοντας δεκάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους, χωρίς σωσίβια, σε σκάφη που δεν πληρούν ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλείας.

Το Λιμενικό Σώμα, με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ιδιωτών, έχει διασώσει τις τρεις τελευταίες ημέρες περισσότερους από 160 συνανθρώπους μας.

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια όσων έχασαν τη ζωή τους, θύματα αδίστακτων δολοφόνων που αφήνονται να δρουν ανεξέλεγκτα στην Τουρκία.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, που άλλοι θέτουν σε κίνδυνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Συνολικά το 2021, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι.

Η καταδίκη των διακινητών, αλλά και όσων επιτρέπουν ή και διευκολύνουν τη δράση τους, είναι επιβεβλημένη και αυτονόητη και στην κατεύθυνση αυτή αναμένουμε την πρόσθετη κινητοποίηση και της διεθνούς κοινότητας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Γαλάζια Σημαία 2025 - 2η η Ελλάδα παγκοσμίως με 657 βραβευμένα σημεία
  • Εurovision 2025: «Θεωρώ ότι χθες έγινε ένα πραξικόπημα εκεί μέσα», λέει ο Ανδρέας Μικρούτσικος (Βίντεο)
  • Τουρίστες απ' όλο τον κόσμο «πλημμύρισαν» το Σύνταγμα για την αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη - Δείτε βίντεο
  • Δραματικό το δημογραφικό ισοζύγιο στην Ελλάδα (βίντεο)
  • Πανελλήνιες 2025: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 350 ευρώ, πώς θα το πάρετε
  • Youth Pass 2025: 154.064 νέοι 18 και 19 ετών θα λάβουν την ενίσχυση των 150 ευρώ -Πώς γίνεται η πίστωση των χρημάτων