Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Αναστέλλονται και επισήμως οι σχολικές εκδρομές

30 Δεκεμβρίου 2021 16:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΧΟΛΕΙΑ
Μέτρα για τον κορωνοϊό: Αναστέλλονται και επισήμως οι σχολικές εκδρομές

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Αυτό προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα με τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού

Στην αναστολή των σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας προχώρησε η κυβέρνηση, όπως προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα με τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Στο θέμα των σχολείων αναφέρθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει στο τραπέζι το να μην ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο οι ειδικοί θα συζητήσουν την άλλη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αν χρειαστεί ορισμένα μέτρα, με αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Παρακολουθούμε καθημερινά τα δεδομένα της διασποράς της μετάλλαξης και εμείς και οι ειδικοί επιστήμονες. Θα αξιοποιήσουμε ότι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας, πολύ αυστηρά τεστ για να είμαστε σίγουροι κατά την επιστροφή στα σχολεία» είπε.

«Τα πρωτόκολλα που είχαμε στα σχολεία δούλεψαν και καταφέραμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα Χριστούγεννα. Κανείς δεν το περίμενε αυτό στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Έκλεισαν μόνο 200 τμήματα από 80.000 τμήματα σε όλη την χώρα. Αν χρειαστεί θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα. Όλοι θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Το μήνυμα προς τους πολίτες είναι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 10 Ιανουαρίου», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Υποστελέχωση σχολείων στη Σαντορίνη: Αύριο στις 10:00 η συνάντηση εκπαιδευτικών με τον Κ. Βλάση
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ο «έξυπνος» κομποστοποιητής φέρνει τη βιωσιμότητα στα σχολεία
  • Σοφία Ζαχαράκη: Τα σχολεία μας δεν είναι ζούγκλα – Οφείλουμε να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στο τρίγωνο παιδιά-εκπαιδευτικοί-γονείς
  • Ασιατικά κράτη διατάσσουν μαζική τηλεργασία και κλείσιμο σχολείων λόγω πετρελαϊκής κρίσης
  • Κυκλάδες: Σχολεία «ψάχνουν» χαρτί και καθαριστικά – Παρέμβαση εκπαιδευτικών
  • Κλειστά σχολεία στις 26 και 27 Φεβρουαρίου - Μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου