Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένοι 36χρονη μητέρα και το πρόωρο μωρό της στη Θεσσαλονίκη

03 Ιανουαρίου 2022 14:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
Κορωνοϊός: Διασωληνωμένοι 36χρονη μητέρα και το πρόωρο μωρό της στη Θεσσαλονίκη

test2

test2

Οκτώ παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό

«Δεχόμαστε μεγάλη πίεση», ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δόντσιος μιλώντας στο GRTimes, δίνοντας στοιχεία για την εξέλιξη της χθεσινοβραδινής εφημερίας.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι χθες Κυριακή προσήλθαν στο νοσοκομείο 205 περιστατικά κορωνοϊού και μέχρι σήμερα στις 8:00 π.μ (οπότε έληξε τυπικά η εφημερία) είχαν γίνει 45 εισαγωγές, ενώ άλλα 25 περιστατικά εξετάζονταν ως ύποπτα.

 Την ίδια ώρα παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνωστικών τεστ κατά τη διάρκεια των γιορτών. Όπως επισημαίνει ο κ. Δόντσιος στο GRTimes «συνήθως τέτοια μέρα είχαμε γύρω στα 100 rapid test, ενώ χθες έγιναν 350, από τα οποία τα 90 βγήκαν θετικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή εφημερία οι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική το βρέφος που κυοφορούσε μόλις 22 εβδομάδες μία 36χρονη η οποία είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και να διασωληνώσουν τόσο την ίδια όσο και το πρόωρα γεννημένο μωρό της.

Επίσης, ο κ. Δόντσιος επισήμανε ότι νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο οκτώ παιδιά από τα οποία τα δύο εισήχθησαν χθες, ευτυχώς προληπτικά και με ήπια συμπτώματα. Πρόσθεσε δε πως από τις 28 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο οι 26 είναι κατειλημμένες, ωστόσο ενδέχεται να γεμίσουν σήμερα πριν από το μεσημέρι.

Πιεζόμαστε πολύ - Έχουμε δύο χρόνια να πάρουμε άδειες

«Θα πρέπει να αυξηθούν τα συνεργεία διαγνωστικών τεστ του ΕΟΔΥ ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο κ. Δόντσιος, ενώ αναφερόμενος στις δραματικές εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό τις κρίσιμες αυτές ώρες είπε ότι «έχουμε δύο χρόνια να πάρουμε άδειες, και άρχισαν να νοσούν και οι εργαζόμενοι, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να λείψουν από το πόστο τους».

Τέλος, ο κ. Δόντσιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχουμε έξαρση στα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» με το πέρας των γιορτών. Μάλιστα, όπως είπε, το αποτύπωμα της κινητικότητας λόγω της εορταστικής περιόδου θα αρχίσει να καταγράφεται από την ερχόμενη Παρασκευή στα διαγνωστικά τεστ.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κορωνοϊός: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα το καλοκαίρι, τι συμβαίνει σε άλλες χώρες
  • Με κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ακυρώνεται η περιοδεία στη Θεσσαλονίκη
  • Κορωνοϊός - Κρούσματα: Πάρος - Κυκλάδες - Αναλυτικότερα, για την εβδομάδα 15 - 21 Αυγούστου:
  • ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα - Βαρύτερη νόσο προκαλεί η παραλλαγή «Κένταυρος» (χάρτης)
  • Κορωνοϊός: Τα χιλιάδες κρούσματα ημερησίως φέρνουν τη μάσκα ξανά στο προσκήνιο - Τι λένε οι ειδικοί
  • Κυκλάδες – Κορωνοϊός: Αποστέλλονται αντι – ιικά φάρμακα σε τρία νησιά των Κυκλάδων