Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: «Τέλος εποχής» για μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού; – Οι ημερομηνίες – σταθμός για άρση των περιορισμών

27 Μαρτίου 2022 19:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
Κορωνοϊός: «Τέλος εποχής» για μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού; – Οι ημερομηνίες – σταθμός για άρση των περιορισμών

test2

test2

Πολλοί ειδικοί επιστήμονες στην Ελλάδα το έχουν ήδη προαναγγείλει σε όλους τους τόνους: Βαίνουμε προς κατάργηση των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων και αυτό που μένει είναι απλώς η οριστικοποίηση της ημερομηνίας κατάργησης.

Η Επιτροπή των Ειδικών αναμένεται να συνεδριάσει προσεχώς για το ζήτημα και να εισηγηθεί, λαμβάνοντας υπόψη της τρεις κρίσιμους παράγοντες που θα βαρύνουν προς την κατεύθυνση της άρσης. Αυτοί είναι η τρέχουσα πορεία της πανδημία, η πίεση στο σύστημα υγείας και η συμφωνία της πλειοψηφίας των μελών της επιτροπής καθώς αρκετοί διατηρούν επιφυλάξεις ειδικά ως προς την κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Είναι γεγονός ότι για το θέμα έχει διεξαχθεί τελευταία μεγάλη συζήτηση. Η καμπύλη του αριθμού των κρουσμάτων δείχνει να επιπεδώνεται, ο καιρός ανοίγει και επομένως οι δραστηριότητες στο εξωτερικό ασφαλέστερο για τη διασπορά χώρο θα είναι περισσότερες, ο κόσμος έχει κουραστεί με τα μέτρα και το κυριότερο, πλησιάζουμε στην έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν που υπαγορεύει τα λιγότερα δυνατά μέτρα.

Δύο είναι οι πιθανές ημερομηνίες στις οποίες καθώς φαίνεται θα «αποχαιρετήσουμε» κάποιους βασικούς περιορισμούς. Η Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου και η 2α Μαίου, με επικρατέστερη τη δεύτερη ημερομηνία.

Διαγωνισμός με δώρο μπίρες ΕΖΑ lager και ΕΖΑ Pilsener

Τι θα ισχύσει λοιπόν από τις 2 Μαίου σύμφωνα με τον σχεδιασμό ειδικών και κυβέρνησης;

Δεν θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση. Συνεπώς θα καταργηθούν οι σχετικοί έλεγχοι.

Προβλέπεται να σταματήσουν τα τεστ στα σχολεία και να παραμείνει ένα τεστ την εβδομάδα για εργαζόμενους στην εστίαση, στα καταστήματα τροφίμων και στον τουρισμό.

Επίσης προβλέπεται μετά τις 2 Μαίου να γίνουν προαιρετικές οι μάσκες σε κλειστούς χώρους με εξαίρεση τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως νοσοκομεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου θα είναι υποχρεωτικές.

Στην εστίαση και στα κομμωτήρια οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους τουλάχιστον έως το τέλος Μαίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνουν υποχρεωτικές στα super market για εργαζόμενους και πελάτες.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κορωνοϊός: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα το καλοκαίρι, τι συμβαίνει σε άλλες χώρες
  • Με κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ακυρώνεται η περιοδεία στη Θεσσαλονίκη
  • Κορωνοϊός - Κρούσματα: Πάρος - Κυκλάδες - Αναλυτικότερα, για την εβδομάδα 15 - 21 Αυγούστου:
  • ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα - Βαρύτερη νόσο προκαλεί η παραλλαγή «Κένταυρος» (χάρτης)
  • Κορωνοϊός: Τα χιλιάδες κρούσματα ημερησίως φέρνουν τη μάσκα ξανά στο προσκήνιο - Τι λένε οι ειδικοί
  • Κυκλάδες – Κορωνοϊός: Αποστέλλονται αντι – ιικά φάρμακα σε τρία νησιά των Κυκλάδων