Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurostat: Στο 8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Μάρτιο - Ιστορικό ρεκόρ 7,5% στην Ευρωζώνη

01 Απριλίου 2022 18:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Eurostat: Στο 8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Μάρτιο - Ιστορικό ρεκόρ 7,5% στην Ευρωζώνη

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Το ράλι των τιμών ενέργειας πυροδότησε κύμα ανατιμήσεων - Δείτε πίνακες

Στο 8% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, αντλώντας ώθηση από το ράλι των τιμών της ενέργειας.

 
pinakas1
 
 


 
Συγκεκριμένα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στη χώρα μας, σε ετήσια βάση, σκαρφάλωσε στο 8% τον προηγούμενο μήνα έναντι 6,3% τον Φεβρουάριο του 2022 και -2% τον Μάρτιο του 2021.

 
Στην Ευρωζώνη, ο ετήσιος πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 7,5% από 5,9% τον Φεβρουάριο, με τις τιμές της ενέργειας να συνιστούν τον Νο.1 παράγοντα των ανατιμήσεων, καθώς αυξήθηκαν κατά 44,7% από 32% τον προηγούμενο μήνα.

pinakas2


 
Παρότι η Ελλάδα βρίσκεται άνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, υπάρχουν χώρες, στις οποίες ο πληθωρισμός αυξήθηκε σε διψήφια επίπεδα. Ενδεικτικά, στη Λιθουανία έφθασε το 15,6%, στην Εσθονία το 14,8%, ενώ στις Ολλανδία – Λετονία υπερέβη το 11%.

Αντίθετα, τα χαμηλότερα επίπεδα παρατηρήθηκαν σε Φινλανδία, Πορτογαλία και Γαλλία, όπου διαμορφώθηκε πέριξ του 5%.

pinakas3
Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Θερμά λόγια του Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα – «Οι Έλληνες έχουν κάτι ξεχωριστό» (Βίντεο)
  • ΕΛΣΤΑΤ: Η Ελλάδα εμφανίζει από τα υψηλότερα ποσοστά σοβαρής υλικής και κοινωνικής στέρησης στην ΕΕ
  • Στ. Παπασταύρου: Ελλάδα και Σερβία επιλέγουν περισσότερη ενεργειακή ασφάλεια και ισχυρότερη διασυνδεσιμότητα
  • Η Ελλάδα εδραιώνεται στον πυρήνα των ψηφιακά ώριμων κρατών του ΟΟΣΑ – Πάνω από τον Μ.Ο. του ΟΟΣΑ σε τέσσερις διαστάσεις του «Δείκτη Ψηφιακής Διακυβέρνησης»
  • Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο περιφερειακού κόμβου Data Centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη – Παρουσιάστηκε μελέτη χωροθέτησης των Data Centers
  • Διακοπές στην Ελλάδα θα κάνουν οι Ολλανδοί λόγω γεωπολιτικής κρίσης