Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή αναμένεται το Σαββατοκύριακο - Επιστρέφουν βροχές και σκόνη

15 Απριλίου 2022 14:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή αναμένεται το Σαββατοκύριακο - Επιστρέφουν βροχές και σκόνη

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται για το Σαββατοκύριακο, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από τη Βόρεια Αφρική θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά.

Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση

Έτσι, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αρχικά το Σάββατο 16/04 θα είναι οι παροδικές νεφώσεις και η μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στη δυτική και νότια χώρα, ενώ παράλληλα θα σημειωθεί σταδιακή μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με το meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την Κυριακή 17/04 αναμένουμε βροχές σε μεγάλο μέρος κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, με τις βροχοπτώσεις να είναι τοπικά αξιόλογες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Αξιοσημείωτη θα είναι επίσης η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς τοπικά σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββάτου.

 Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε ημιορεινά τμήματα.

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMETEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Κυριακής αναμένεται να κορυφωθεί η μεταφορά αφρικανικής σκόνης πάνω από τη χώρα μας με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να εντοπίζονται κυρίως στη Νότια Ελλάδα, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων αναμένεται από τη Δευτέρα 18/04.

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Kαιρός: Σε «Red Code» έξι περιοχές της χώρας για καταιγίδες – Ακυρώθηκαν δρομολόγια από Πειραιά λόγω ανέμων (βίντεο)
  • Καιρός: Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα, καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ - Η πρόγνωση Κολυδά (Bίντεο)
  • Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών - Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και αφρικανική σκόνη (Βίντεο)
  • Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων για 36 ώρες με προειδοποίηση και για τις Κυκλάδες - Έρχονται καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις (Βίντεο)
  • Κυκλάδες, Πάρος: Καιρική επιδείνωση με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες
  • ΠΝΑ: Προστασία από Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα