Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ούτε πόλεμος, ούτε πανδημία τον πτοούν! Με «φόρα» μπήκε ο Μάιος για τον τουρισμό της Ελλάδας!

03 Μαϊος 2022 18:45

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναφορικά με την τουριστική κίνηση από το εξωτερικό προς την Ελλάδα, δείχνουν ότι ούτε η πανδημία, αλλά ούτε ο πόλεμος, αποτελούν συγκυρίες ικανές να ανακόψουν το ρεύμα του!

Η «δίψα» των ανθρώπων να αφήσουν όλα τα δυσάρεστα πίσω τους και να ταξιδέψουν προς αναζήτηση νέων όμορφων εμπειριών, αναδεικνύεται κυρίαρχη στην παγκόσμια τουριστική αγορά η οποία βιώνει μέρες ανάκαμψης μετά από δύο δυσχερή χρόνια.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι αισιόδοξα καθώς ο Μάιος μπήκε με «φόρα» για τον τουρισμό της χώρας. Σύμφωνα με το Recovery Tracker του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το πρώτο 15ήμερο του Μαϊου, είναι προγραμματισμένες 1.000.000 θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις προς την χώρα μας!

Σε σχέση με την εβδομάδα 25 Απριλίου - 1 Μαΐου, τις πρώτες επτά ημέρες του Μαΐου καταγράφεται αύξηση ως προς τον αριθμό των προγραμματισμένων θέσεων σε ποσοστό 27,9%.

Σχετικά με τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου σημειώνεται περαιτέρω άνοδος συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη κατά 1,8%.

Ιδιαίτερη προτίμηση στη χώρα μας δείχνουν οι επισκέπτες από την Βρετανία (270.000 θέσεις) και ακολουθούν οι Γερμανοί (230.000 θέσεις), ενώ ακολουθούν Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία.

Ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία easyJet ανακοίνωσε νέα δρομολόγια με προορισμό την Κεφαλονιά, την Κω, την Κέρκυρα και τα Χανιά.

Παράλληλα, ενίσχυσε την προσφορά θέσεων στα αεροδρόμια του Γκάτουικ, του Λούτον, του Μπρίστολ και του Μάντσεστερ προς τρεις ακόμη ελληνικούς προορισμούς πρώτης γραμμής, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Ρόδο.

Σχετικά με τους προορισμούς που θα υποδεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο ξένων τουριστών τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, η Αθήνα βρίσκεται στην πρώτη θέση, με περισσότερους από 360 χιλιάδες ταξιδιώτες να αναμένεται να προσγειωθούν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παράλληλα, μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται και για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, έπεται η Ρόδος, η οποία… πατάει γκάζι το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου, και την πεντάδα συμπληρώνουν η Θεσσαλονίκη και η Κέρκυρα.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα