Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: 5.130 κρούσματα, 33 θάνατοι και 211 διασωληνωμένοι

06 Μαϊος 2022 16:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Κορωνοϊός: 5.130 κρούσματα, 33 θάνατοι και 211 διασωληνωμένοι

test2

test2

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.130. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.353.886 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 469 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 125.291(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων). Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 33, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.349 θάνατοι.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 211 (63.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.4% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 111 (52.61%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 100 (47.39%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.622 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 149 (ημερήσια μεταβολή +13.74%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 149 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα vouchers βιβλίων – Βήμα βήμα η διαδικασία
  • Η Uber σε 8 ελληνικά νησιά – Πού βρίσκετε ταξί μέσω εφαρμογής
  • vouchers.gov.gr: Από σήμερα οι αιτήσεις για μόνιμη μετεγκατάσταση νοικοκυριών σε τρεις περιοχές του Έβρου
  • Δυο 17χρονες Ελληνίδες στην κορυφή του κόσμου στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft
  • Το κόλπο που διώχνει τις μύγες χωρίς κόπο και χημικά – Λειτουργεί;
  • Διεθνής αναγνώριση για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Κατατάχτηκε στην έκτη θέση παγκοσμίως