Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται και στην Ελλάδα σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία, πώς θα ψωνίζουμε σαν «avatar»

21 Μαϊος 2022 14:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Έρχεται και στην Ελλάδα σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία, πώς θα ψωνίζουμε σαν «avatar»

test2

test2

Για πρώτη φορά θα ανοίξουν στην Ελλάδα σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία, ουρές και αναμονή - Ποια αλυσίδα θα «τρέξει» τα αυτοματοποιημένα καταστήματα

Ο γαλλικός κολοσσός Carrefour επιστρέφει στην Ελλάδα με νέους τύπους καταστημάτων, προσαρμοσμένους στις νέες ανάγκες. Μεταξύ άλλων, λανσάρει και τα πρώτα στη χώρα αυτοματοποιημένα καταστήματα - γνωστά και ως Carrefour Flash 10/10.

Το Carrefour Flash 10/10, είναι ένα τύπος πλήρως αυτοματοποιημένων καταστημάτων, μικρής επιφάνειας, με βασικό χαρακτηριστικό την έλλειψη ταμείων και τη δυνατότητα που δίνεται στον πελάτη να εξυπηρετείται γρήγορα, ακολουθώντας τη φιλοσοφία 10/10, «10 δευτερόλεπτα για να ψωνίσετε και 10 δευτερόλεπτα για να πληρώσετε».

To Flash 10/10 προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία αγορών, χωρίς αναμονές, με τους πελάτες να εισέρχονται και να εξέρχονται από το κατάστημα χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από κάποια πύλη και χωρίς να χρησιμοποιούν το ταμείο.

ADVERTISING

Όλα αυτά γίνονται με 60 κάμερες HD και 2.000 αισθητήρες ενσωματωμένους στα ράφια, έναν αλγόριθμο και μερικά tablet στην έξοδο του καταστήματος όπου βλέπεις τη συνολική σου χρέωση και πληρώνεις αμέσως με κάρτα.

Στην ουσία, με την είσοδο στο κατάστημα, οι κάμερες ακολουθούν τον πελάτη σαν εικονικό avatar και ό,τι σηκώνεις από το ράφι σού χρεώνεται στην έξοδο.

Η απόδειξη δε, θα είναι ηλεκτρονική με QR code που θα σκανάρεται στο κινητό ή θα αποστέλλεται στο email.

dikaiologitika.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα vouchers βιβλίων – Βήμα βήμα η διαδικασία
  • Η Uber σε 8 ελληνικά νησιά – Πού βρίσκετε ταξί μέσω εφαρμογής
  • vouchers.gov.gr: Από σήμερα οι αιτήσεις για μόνιμη μετεγκατάσταση νοικοκυριών σε τρεις περιοχές του Έβρου
  • Δυο 17χρονες Ελληνίδες στην κορυφή του κόσμου στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft
  • Το κόλπο που διώχνει τις μύγες χωρίς κόπο και χημικά – Λειτουργεί;
  • Διεθνής αναγνώριση για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Κατατάχτηκε στην έκτη θέση παγκοσμίως