Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλαδικές 2022 -Νέα Ελληνικά: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την Έκθεση -Τι ήταν βατό, τι δύσκολο

03 Ιουνίου 2022 12:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Πανελλαδικές 2022 -Νέα Ελληνικά: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την Έκθεση -Τι ήταν βατό, τι δύσκολο

test2

test2

Αναλύοντας τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών από τα ΓΕΛ, η Ομάδα Φιλολόγων του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ επισημαίνει τα εξής:

«Οι υποψήφιοι καλούμενοι να αξιοποιήσουν δημιουργικά τα τρία κείμενα αναφοράς, αντιμετώπισαν τη θεματική ενότητα της ιστορικής μνήμης – ιστοριογνωσίας. Τα ερωτήματα που τέθηκαν ανταποκρίνονται στο νέο τρόπο εξέτασης και εκτιμώνται ως βατά, όσον αφορά στην κατανόηση και την ανάπτυξή τους, αλλά εμπεριέχουν παράλληλα βαθμό υποκειμενικότητας στις απαντήσεις (ζητείται προσωπική άποψη) που πιθανόν να δυσκολέψει αρκετούς υποψηφίους.

Τα δύο μη λογοτεχνικά κείμενα γίνονται εύκολα κατανοητά από τους υποψηφίους και πυροδοτούν τη σκέψη τους, προσφέροντας ερεθίσματα για την παραγωγή γραπτού λόγου (Θέμα Δ), η οποία στηρίζεται στη βιωματική προσέγγιση του μαθητή, την οποία καλείται να καταθέσει σε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Οι μαθητές που δεν έχουν διαμορφώσει ολοκληρωμένη προσωπική άποψη και δεν έχουν εξασκηθεί να απαντούν με προσωπικό ύφος, αξιοποιώντας την κριτική τους σκέψη πιθανότατα να αντιμετώπισαν δυσκολίες στην διαμόρφωση του ύφους.

Το λογοτεχνικό κείμενο που τέθηκε είναι απόσπασμα από διήγημα, το οποίο συναντάται για πρώτη φορά σε θέματα πανελλαδικών εξετάσεων. Το νόημά του είναι εύληπτο και η διατύπωση του θέματος είναι σαφής, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους υποψηφίους στη ρητή διατύπωση της προσωπικής τους άποψης».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας - Σύσκεψη για την πορεία αντιμετώπισης των πυρκαγιών (Βίντεο)
  • Ποια εμβόλια δίνουν ελπίδα στη μάχη κατά της άνοιας – Τι δείχνουν οι μελέτες
  • Μάχη με τις φλόγες σε πολλές περιοχές της χώρας – Μπαράζ εκκενώσεων σε Πρέβεζα και Χίο, καμένα σπίτια σε Ζάκυνθο και Αχαΐα, διακοπές κυκλοφορίας (Βίντεο)
  • Στην Ελλάδα για μυστικές διακοπές ο βασιλιάς Φελίπε, η βασίλισσα Λετίθια και οι κόρες τους
  • Στο «μικροσκόπιο» της ΡΑΑΕΥ το νέο σκηνικό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
  • Μητσοτάκης: «Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έκαναν ρίψεις 8,5 τόνων βασικών ειδών διατροφής στη Γάζα»