Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορολογικές δηλώσεις: Σενάρια παράτασης λόγω ρυθμών «χελώνας» στη διαδικασία -Στα 790 ευρώ ο μέσος φόρος

06 Ιουνίου 2022 14:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Φορολογικές δηλώσεις: Σενάρια παράτασης λόγω ρυθμών «χελώνας» στη διαδικασία -Στα 790 ευρώ ο μέσος φόρος

test2

test2

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 2.153.832 φορολογικές δηλώσεις, από ένα σύνολο σχεδόν 6,5 εκατομμυρίων -δηλαδή περίπου το 30%. Εξ αυτών, το 13,93% θα έχει επιστροφή φόρου, το 30,28% των δηλώσεων είναι χρεωστικές -δηλαδή προκύπτει φόρος- ενώ το 55,79% είναι μηδενικές. Να σημειωθεί ότι από τις χρεωστικές ο μέσος φόρος είναι στα 790 με 800 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης είναι τα τέλη Ιουνίου και συγκεκριμένα η Παρασκευή 30 Ιουνίου. Η πρώτη δόση του φόρου που θα προκύψει από τις φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 29 Ιουλίου 2022. Να σημειωθεί ότι και φέτος υπάρχει η δυνατότητα έκπτωσης κατά 3% στον φόρο, στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης -δηλαδή ολόκληρου του ποσού έως τις 29 Ιουλίου.

Φορολογικές δηλώσεις: Τα σενάρια παράτασης
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο χαμηλός ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων οδηγεί το οικονομικό επιτελείο στην επεξεργασία των σεναρίων για παράταση. Ένα από τα πιο πιθανά σενάρια είναι η παράταση έως τις 27 Ιουλίου 2022 για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Ο φοροτεχνικός Μαρίνος Αμπελιώτης συμβούλευσε τους φορολογούμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη δήλωση των δωρεών και γονικών παροχών που έγιναν το 2021, καθώς αν δεν δηλωθούν σωστά μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με εξαιρετικά «σκληρούς» φόρους.

Υπενθυμίζεται ότι ταυτόχρονα «τρέχει» η διαδικασία εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η Uber σε 8 ελληνικά νησιά – Πού βρίσκετε ταξί μέσω εφαρμογής
  • vouchers.gov.gr: Από σήμερα οι αιτήσεις για μόνιμη μετεγκατάσταση νοικοκυριών σε τρεις περιοχές του Έβρου
  • Δυο 17χρονες Ελληνίδες στην κορυφή του κόσμου στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft
  • Το κόλπο που διώχνει τις μύγες χωρίς κόπο και χημικά – Λειτουργεί;
  • Διεθνής αναγνώριση για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Κατατάχτηκε στην έκτη θέση παγκοσμίως
  • Κλήρωση Τζόκερ 29/7/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν