Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τρομακτικό» σενάριο για 25.000 ημερήσια κρούσματα έως 15 Ιουλίου

27 Ιουνίου 2022 14:48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
«Τρομακτικό» σενάριο για 25.000 ημερήσια κρούσματα έως 15 Ιουλίου

test2

test2

Σενάρια για 20.000 έως 25.000 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού έως τις 15 Ιουλίου, δείχνουν τα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Ο καθηγητής τόνισε ότι σε αυτό το σημείο αναμένεται και η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στη χώρα μας.

 Χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, ενώ παράλληλα τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.

Συνέστησε χρήση μάσκας και πρότεινε να υπάρξει ένα επίπεδο υποχρεωτικότητας σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό.

Παγώνη: «Μας ενδιαφέρει να μην αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία»

 Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 - Το Χαμόγελο του Παιδιού

«Εξάρσεις και υφέσεις του κορονοϊού θα υπάρξουν, τις περιμέναμε. Αυτό που δεν θέλουμε είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, όπου προς το παρόν υπάρχει μεν αύξηση, αλλά δεν υπάρχει πίεση» ανέφερε στην ίδια εκπομπή, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, στον σκαι.

Η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι αυτό που μας σώζει αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων καθώς επίσης η ύπαρξη των αντιικών και των πρωτοκόλλων που έχουμε στη διάθεσή μας.

Σχετικά με τα εμβόλια, προέτρεψε τους άνω των 60 ετών να κάνουν τη 2η αναμνηστική δόση, επισημαίνοντας ότι - μέχρι στιγμής- μόνο το 17% εξ αυτών, έχουν σπεύσει να την κάνουν.

Για τους 30- 59 ετών, που δεν έχουν προβλήματα υγείας, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία για να πάνε να εμβολιαστούν.

Διευκρίνισε ότι όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση και έχουν νοσήσει είναι σαν να έχουν κάνει την τέταρτη, δηλαδή τη δεύτερη αναμνηστική και για αυτούς δεν συντρέχει λόγος να την κάνουν.

Σε κάθε περίπτωση όσον αφορά στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, 30 - 59 ετών, θα πρέπει όταν έχουν προβλήματα να εμβολιάζονται, αλλά πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Τι αλλάζει στα μισθωτήρια από το 2026, πότε κινδυνεύουν με πρόστιμα ιδιοκτήτες και ενοικιαστές
  • Αναδρομικά ΕΦΚΑ: Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν έως €4.000 μετά τις δικαστικές αποφάσεις
  • Eurobasket 2025: Φαβορί η Ελλάδα για το χρυσό στη ψηφοφορία της FIBA
  • EuroBasket 2025: Αυτή είναι η ώρα του μεγάλου ημιτελικού Ελλάδα – Τουρκία
  • 24ωρη Πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου
  • Λιθουανία-Ελλάδα 76-87: Θριαμβευτική πρόκριση στους «4» της Ευρώπης, με Τουρκία για μια θέση στον τελικό - Βίντεο