Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρηγιάννης: Κορύφωση του νέου κύματος στις 16-17 Ιουλίου με 24.000 κρούσματα -Παγώνη: Το ΕΣΥ αρχίζει να πιέζεται

04 Ιουλίου 2022 13:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Σαρηγιάννης: Κορύφωση του νέου κύματος στις 16-17 Ιουλίου με 24.000 κρούσματα -Παγώνη: Το ΕΣΥ αρχίζει να πιέζεται

test2

test2

Στις 16-17 Ιουλίου υπολογίζεται η κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού όπως εκτίμησε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο προβλέπεται ότι τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 24.000, ενώ εξήγησε -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- ότι θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας. «Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνωμένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μεσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου», δήλωσε ο καθηγητής.

Έπειτα σημείωσε πως θα υπάρξει μια φάση αποκλιμάκωσης τονίζοντας ότι αν καταστεί δυνατό να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος.

Λήψη μέτρων προτείνει ο Σαρηγιάννης
Μάλιστα πρότεινε και τη λήψη ορισμένων μέτρων όπως την επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους. «Να μην φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός».

Παγώνη: Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε
Από την άλλη, για σημάδια πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μίλησε η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια non covid αρχίσαμε να τα κάνουμε covid . Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών covid. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι χρειάζεται προσοχή στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα. «Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζει ζωές», ανέφερε

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • «Κλήρωσε» η φορολοταρία της ΑΑΔΕ, δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ
  • Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας έκανε δεκτό το αίτημα εκταφής του γιου του Πάνου Ρούτσι - «Συνεχίζω μέχρι τέλους» η απάντηση Ρούτσι (Βίντεο)
  • Ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Ελλάδα: Τι ισχύει για το κρέας, το γάλα και τη φέτα
  • Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του 20χρονου ναυτικού στο Blue Star Χίος
  • Έρχονται νέοι καυγάδες στις πολυκατοικίες μετά την απόφαση - βόμβα για τους κοινόχρηστους χώρους
  • Αλλάζουν όλα στις κληρονομιές: Διαχωρίζονται οι περιουσίες κληρονομούμενου και κληρονόμου