Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με εφαρμογή στο κινητό η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης

06 Ιουλίου 2022 12:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Με εφαρμογή στο κινητό η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης

test2

test2

Κατατέθηκε σήμερα η σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές, η οποία λειτουργεί ως ψηφιακό αποθετήριο ταυτοποιητικών εγγράφων

φυσικών προσώπων (αποθήκευση στοιχείων που αφορούν στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και στην άδεια οδήγησης οχήματος, κατά περίπτωση με σκοπό την ταυτοποίησή τους στους αρμόδιους φορείς του δημόσιου τομέα ή του ιδιωτικού τομέα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπει σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι (wallet) που θα είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή (app) για «κατέβασμα» από το Google Play και το App Store, η αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, ώστε οι Έλληνες πολίτες να τα διαθέτουν σε ψηφιακή μορφή.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είχε σημειώσει: «Ο προγραμματισμός είναι το απόγευμα της 27ης Ιουλίου. Σε έναν μήνα θα έχουμε ηλεκτρονικά ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης, γιατί το διαβατήριο είναι ταξιδιωτικό έγγραφο».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, αυτό που θέλει να κάνει το υπουργείο «είναι αυτό το οποίο έχουμε πει εξαρχής: να έρθει η ταυτότητα όπως είχε έρθει ήδη για το πιστοποιητικό του COVID, σας θυμίζω τα Χριστούγεννα, και πλέον να γίνει με ένα πιο αισθητικά άρτιο τρόπο για όλες τις χρήσεις, εθνικά».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Το κόλπο για να ανοίγουν και να κλείνουν εύκολα τα πλαστικά μπουκάλια με το νερό (Βίντεο)
  • Νέα προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στον Κορινθιακό – Σώοι οι πιλότοι
  • ΕΣΥ: Πόσοι γιατροί έχουν μετακινηθεί στα νησιά για το καλοκαίρι – Το οικονομικό κίνητρο που έλαβαν
  • Βάσεις 2025: Ανακοινώθηκαν - Πώς θα δείτε τους πίνακες
  • Αυτοκίνητο «εισέβαλε» σε σούπερ μάρκετ στην Πέτρου Ράλλη - 3 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά
  • Voucher ανέργων 2.250 ευρώ – Πώς η αίτηση