Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Λιγνάδη: Έφεση από την Εισαγγελία για την μία αθώωση και τις ποινές

22 Ιουλίου 2022 16:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Υπόθεση Λιγνάδη: Έφεση από την Εισαγγελία για την μία αθώωση και τις ποινές

test2

test2

Η εισαγγελέας εφετών Βασιλική Χαλβά, άσκησε έφεση κατά της απόφασης με την οποία ο Λιγνάδης κρίθηκε -κατά πλειοψηφία- αθώος για βιασμό ανηλίκου άνδρα το 2011

Το αδίκημα έχει τελεστεί από τον σκηνοθέτη, έκρινε η εισαγγελέας

Νέο δικαστικό κεφάλαιο άνοιξε για την υπόθεση Λιγνάδη μετά την έφεση που άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία Εφετών κατά δύο σκελών της πρόσφατης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Με την απόφαση αυτή ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους δικάστηκε και του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, κάθειρξη 12 ετών.

Μάλιστα, το δικαστήριο είχε χορηγήσει στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αναστολή μέχρι την έφεση, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρεθεί εκτός φυλακής, την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας.

Σε ποια σημεία της απόφασης ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελέα

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Eφετών Βασιλική Χαλβά, άσκησε έφεση στο σκέλος εκείνο της απόφασης με την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης, κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, αθώος για την πρώτη κατηγορία σε βάρος του και συγκεκριμένα για βιασμό ανηλίκου άνδρα, το 2011. Η εισαγγελέας έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή, προκύπτει πως το συγκεκριμένο αδίκημα έχει τελεστεί.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός άσκησε έφεση και κατά του σκέλους εκείνου της απόφασης που αφορά το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Κατά την κρίση της εισαγγελικού λειτουργού στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου θα έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάσθηκε. Κατά την εισαγγελέα οι μεγαλύτερες ποινές θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί στον σκηνοθέτη και ηθοποιό, λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πόσο μπορεί να μείνει ένας σκύλος στο σπίτι μόνος του; Μάθετε τι είναι «ο κανόνας των 4 ωρών»
  • ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα vouchers βιβλίων – Βήμα βήμα η διαδικασία
  • Η Uber σε 8 ελληνικά νησιά – Πού βρίσκετε ταξί μέσω εφαρμογής
  • vouchers.gov.gr: Από σήμερα οι αιτήσεις για μόνιμη μετεγκατάσταση νοικοκυριών σε τρεις περιοχές του Έβρου
  • Δυο 17χρονες Ελληνίδες στην κορυφή του κόσμου στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft
  • Το κόλπο που διώχνει τις μύγες χωρίς κόπο και χημικά – Λειτουργεί;