Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gov.gr Wallet: Άνοιξε για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4 - Πώς κατεβάζουμε δίπλωμα και ταυτότητα

30 Ιουλίου 2022 17:16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Gov.gr Wallet: Άνοιξε για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4 - Πώς κατεβάζουμε δίπλωμα και ταυτότητα

test2

test2

Διαθέσιμη και για τους ΑΦΜ με λήγοντα αριθμό 4 θα είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου η πλατφόρμα του Gov.gr Wallet για το «κατέβασμα» ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης σε ψηφιακή μορφή.

Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για τους ΑΦΜ με λήγοντα 1 και 2 και 3 από απόγευμα της Παρασκευής (29/7). Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση είχαν εκδοθεί 85.324 ψηφιακές ταυτότητες και 63.751 ψηφιακά αντίγραφα διπλωμάτων οδήγησης, φθάνοντας συνολικά στα 149.075 ψηφιακά έγγραφα, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς.

 Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

 Gov.gr Wallet: Βήμα βήμα η διαδικασία για ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό
Στο κινητό τηλέφωνο περνά η αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης από σήμερα μέσα από τη νέα επίσημη εφαρμογή, η οποία αφορά στη δημιουργία, αποθήκευση και στον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο.

 Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το κινητό τους για οποιαδήποτε συναλλαγή τους εντός Ελλάδας, όπως ακριβώς χρησιμοποιούσαν ως τώρα την αστυνομική τους ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής τους. Περαιτέρω, μέσα από την εφαρμογή αποκτούν τη δυνατότητα να υπογράφουν ψηφιακά έγγραφα ακόμα πιο εύκολα, γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, μέσω του docs.gov.gr.

 Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η άντληση όλων των απαραίτητων στοιχείων πραγματοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Εγκατάσταση εφαρμογής και αυθεντικοποίηση πολιτών
Το Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ του πολίτη αρχής γενομένης σήμερα από τον αριθμό 1, την Πέμπτη το 2 κ.ο.κ.. Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσω της σελίδας wallet.gov.gr. Για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη. Για τον σκοπό αυτό ο πολίτης θα πρέπει πριν εισέλθει στην εφαρμογή:

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάνος Ρούτσι: Πώς άναψε το «πράσινο φως» για τοξικολογικές και βιοχημικές εξετάσεις στη σορό του γιου του
  • Νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις: Οι ελάχιστες προδιαγραφές για τα Airbnb, αυστηρότεροι κανόνες και κριτήρια, έλεγχοι από την ΑΑΔΕ
  • Πλακιάς για Τέμπη: Είτε μας κοροϊδεύουν για λαθρεμπόριο ή και η Κοβέσι είναι μέσα στο κόλπο
  • ΕΟΔΥ: 4 νέα κρούσματα και ένας θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα
  • Μειώσεις τιμών σε 1.000 κωδικούς προϊόντων στα σούπερ μάρκετ το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου
  • Λάρισα: Νεκρός ο 53χρονος που εγκλωβίστηκε για 12 ώρες σε σπηλιά – Έψαχνε για θησαυρό (Βίντεο)