Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: 61.139 κρούσματα σε μία εβδομάδα, 89 διασωληνωμένοι και 134 θάνατοι

08 Νοεμβρίου 2022 15:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Κορονοϊός: 61.139 κρούσματα σε μία εβδομάδα, 89 διασωληνωμένοι και 134 θάνατοι

test2

test2

Ανακοινώθηκαν τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν την εβδομάδα αναφοράς από 31 Οκτωβρίου με 6 Νοεμβρίου από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν την εβδομάδα αναφοράς ανέρχονται σε 61.139 κρούσματα COVID-19. Την ίδια εβδομάδα καταγράφηκαν 134 θάνατοι, ενώ 89 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

 Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν την εβδομάδα αναφοράς ανέρχονται σε 61.139 κρούσματα COVID-19 (5.86ο ανά εκατομμύριο πληθυσμού: 14% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 25% των λοιμώξεων.

Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.250.288 εκ των οποίων 52.1% γυναίκες. To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.97 (95% ΔΕ: 0.80 – 1.06)

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.460 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 209, 11% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.246 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 178, 23% εβδομαδιαία μεταβολή).

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 89 (69.7% άνδρες) με διάμεση ηλικία 76 έτη και το 98.9% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 134 θάνατοι ασθενών COVID-19 (13 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -19% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 10 (7%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 33.888 θάνατοι, με το 96.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Έρχεται ο «ΑΦΜ του σπιτιού»
  • Καύσωνας για 4 ημέρες το επόμενο διάστημα, έως τους 42 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία - Ποιες περιοχές θα είναι στο κόκκινο
  • Ελληνικός τουρισμός, εμπόριο & ενέργεια: Πώς θα επηρεαστούν μετά την επίθεση ΗΠΑ στο Ιράν (Bίντεο)
  • Επιστήμονες χρησιμοποιούν ανθρώπινα ούρα για να κατασκευάσουν οδοντικά και οστικά εμφυτεύματα
  • Γιάννης Αντετοκούνμπο: Απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα
  • Σημαντικές αλλαγές στη βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα - Τι ισχύει πλέον