Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί γνωστό αντισηπτικό σπρέι

29 Δεκεμβρίου 2022 14:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί γνωστό αντισηπτικό σπρέι

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Πρόκειται για ένα προϊόν γνωστό για την χρησιμότητα του, που είναι η απολύμανση χεριών και επιφανειών.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ σε ανακοίνωση του η ανάκληση αποφασίστηκε διότι «το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό».

Δείτε αναλυτικά την απόφαση του ΕΟΦ

«Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης για το προϊόν Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες»
Υπεύθυνος Κυκλοφορίας : RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE AE

ΑΠΟΦΑΣΗ

Έχοντας υπόψη:

1. Το άρθρο 6, παρ. ΙΙ, εδ.8 του Ν. 1316/83 (ΦΕΚ 3 Α΄) «Ίδρυση, οργάνωση και αρμοδιότητες του Ε.Ο.Φ.», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Β΄)
2. Τα άρθρα 17 και 55 (1) του Καν. (ΕΕ) αριθ. 528/2012
3. Το άρθρο 4 της υπ΄ αρ. 4616/52519 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1367 Β’/16-05-2016) «Καθορισμός συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Καν. (ΕΕ) αριθ. 528/2012 σχετικά με τη διάθεση στην αγορά και τη χρήση βιοκτόνων»
4. Την από 22/11/2022 ενημέρωση από το Τμήμα Αξιολόγησης Λοιπών προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ ότι το προϊόν δεν έχει άδεια βιοκτόνου.
5. Την υπ’ αρ. 136284/06-12-2022 επιστολή του ΕΟΦ στην εταιρεία RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE AE.
6. Την υπ’ αρ. 141540/19-12-2022 απάντηση της εταιρείας RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE AE.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες, δεδομένου ότι το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό.
Η εταιρεία RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE AE. και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΦ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Το αξεσουάρ του ντους που μια ειδικός δεν χρησιμοποιεί ποτέ – «Είναι γεμάτο βακτήρια»
  • Πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος: Οι αλλαγές που φέρνουν -Ποιοι καταναλωτές μπορούν να ωφεληθούν, τι θα πρέπει να προσέξουν
  • Η Σία Κοσιώνη επέστρεψε σπίτι μετά την περιπέτεια της υγείας της και πόζαρε αγκαλιά με την οικογένειά της
  • Ανανέωση και έκδοση διαβατηρίων με παλαιού τύπου ταυτότητες, η απόφαση του ΣτΕ
  • Δένδιας: Προφανώς η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη «διαρκή» NAVTEX της Τουρκίας (βίντεο)
  • Τραγωδία στην Εύβοια – Νεκροί δυο ηλικιωμένοι μέσα στο σπίτι τους